Με συγκίνηση και ευλάβεια τα Θυρανοίξια του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Παρασκευής πόλεως Κω
Περιφέρεια

Με συγκίνηση και ευλάβεια τα Θυρανοίξια του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Παρασκευής πόλεως Κω

Με κάθε επισημότητα και θρησκευτική κατάνυξη, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και των τοπικών αρχών, τελέσθηκαν τα θυρανοίξια του  Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Παρασκευής πόλεως Κω, σε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κώου και Νισύρου κκ.Ναθαναήλ, Ἀγκύρας κκ.Ιερεμία και  της Τήλου, Χάλκης καί Καστελλορίζου κ.κ. Χρυσόστομου, καθώς επίσης  και του Ιερού κλήρου της πόλης.
Πρώτα τελέσθηκε Μικρός Αγιασμός με εμβόλιμα από την ακολουθία των Εγκαινίων (απολυτίκια, αναγνώσματα κ.α.), ως επίσης και τα καθ’ αυτά Θυρανοίξια, τα οποία αποτελούνται από μία ευχή, πάλι από την ακολουθία των Εγκαινίων και το γνωστό «Ἄρατε πύλας», το οποίο εψάλει από τον αρχιερέα, τον λοιπό κλήρο και τους ψάλτες σε ήχο Πλάγιο Β’.
Ανοίχτηκαν οι θύρες του ναού και ο μητροπολίτης εισήλθε ακολουθούμενος από τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό, ραντίζοντας με αγιασμό τον ναό.
Υπενθυμίζουμε πως η  αποκατάσταση του σεισμόπληκτου Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με  συνολικό προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στο ποσό των 560.000,00 €, λόγω αναθεωρήσεων της μελέτης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ