Περιφέρεια

Συνεργασία της Περιφέρειας με το Κολλέγιο Αθηνών για υποτροφία σε υποψήφιους μαθητές Α’ Γυμνασίου ή Α’ Λυκείου (2023 – 2024)

Συνεργασία της Περιφέρειας με το Κολλέγιο Αθηνών για υποτροφία σε υποψήφιους μαθητές Α’ Γυμνασίου ή Α’ Λυκείου (2023 – 2024)

Υποτροφία για μαθητές που συνδυάζουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις με οικονομική ανάγκη της οικογένειας έχει θεσπίσει, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Κολλέγιο Αθηνών.

 

Για σύμπραξη που εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την πρόσβαση των νέων στη γνώση έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, χάρη στην οποία μαθητές από την Αστυπάλαια, την Κάρπαθο και τη Ρόδο φοιτούν σήμερα στο Κολλέγιο Αθηνών.

Ακολούθως και φέτος, ένας μαθητής/μία μαθήτρια που κατάγεται από την περιοχή της Δωδεκανήσου ή των Κυκλάδων και διαμένει εκεί, μέσω της διαδικασίας των Εισαγωγικών Εξετάσεων για την Α΄ Γυμνασίου ή την Α΄ Λυκείου και σύμφωνα με τα κριτήρια των Περιφερειακών Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών που αναλύονται παρακάτω, μπορεί να φοιτήσει σε ένα από τα σχολεία του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΕΕΙ), Κολλέγιο Αθηνών και Κολλέγιο Ψυχικού.

Η Περιφερειακή Yποτροφία θα απονεμηθεί σε μαθητή/μαθήτρια, που θα συμμετάσχει με επιτυχία στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2023 για την Α’ Γυμνασίου ή την Α’ Λυκείου του ΕΕΙ (2023 – 2024).

 

Κριτήρια για την απονομή είναι:

–          Υψηλές Ακαδημαϊκές επιδόσεις του/της υποψηφίου

–          Εξαιρετική διαγωγή

–          Οικονομική ανάγκη της οικογένειας

Η υποτροφία καλύπτει:

–   100% των διδάκτρων

–    την αγορά βιβλίων

–    την χρήση σχολικού λεωφορείου

Σε περίπτωση που η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα διαμονής του/της υποτρόφου στην Αθήνα, προβλέπεται επιπλέον μηνιαίο ποσό έως και 500€ για έξοδα διαμονής, με διάρκεια δέκα (10) μηνών για κάθε ακαδημαϊκό έτος.

ψηφίου

Οι Περιφερειακές Εισαγωγικές Εξετάσεις 2023 για την εισαγωγή στην Α’ Γυμνασίου – Α’ Λυκείου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 13 Μαΐου 2023, στη Ρόδο και το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, στη Σαντορίνη.

 

Διαδικασία για τη χορήγηση της υποτροφίας

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι επιτυχόντες στις Εισαγωγικές Εξετάσεις που συγκεντρώνουν τουλάχιστον 80% της βαθμολογίας στα Νέα Ελληνικά και στα Μαθηματικά και 50% στα Αγγλικά καλούνται να υποβάλουν όλα τα απαιτούμενα οικονομικά και άλλα δικαιολογητικά. Ακολουθεί συνεννόηση για συνέντευξη με τον υποψήφιο/την υποψήφια και τους γονείς του/της στο σπίτι ή σε χώρο που θα υποδειχθεί ή διαδικτυακά. Συνέρχεται η Επιτροπή Υποτροφιών για συνεκτίμηση των στοιχείων και λήψη απόφασης.