Οικονομία

Ομιλος Μήτση: Φθινόπωρο ξεκινούν οι επενδύσεις στο Αφάντου της Ρόδου

Τι προβλέπει το επενδυτικό πλάνο του ομίλου Μήτση για την αξιοποίηση της έκτασης. Οι προτεραιότητες και τα νέα ξενοδοχεία.

Με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026 αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές φθινόπωρο οι εργασίες αξιοποίησης της έκτασης στη Βόρεια Αφάντου (Γκολφ Αφάντου) της Ρόδου από τον όμιλο Μήτση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή την περίοδο οι επικεφαλής του ομίλου βρίσκονται στη φάση αδειοδότησης του project που θα αναβαθμίσει το τουριστικό προφίλ του νησιού των Ιπποτών, έτσι ώστε τον Νοέμβριο να εκκινήσει η ανάπτυξη των τριών ξενοδοχείων που προβλέπεται να κατασκευαστούν στο πλαίσιο της επένδυσης.

Σύμφωνα με το αρχικό business plan του ομίλου, οι επενδύσεις για την αξιοποίηση του ακινήτου αναμένεται να διαμορφωθούν σε 400 εκατ. ευρώ και προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη τριών ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών, μίας μαρίνας, ενός shopping center, τουριστικών κατοικιών και γηπέδων γκολφ για τους λάτρεις του αθλήματος.

Στόχος των επικεφαλής του ομίλου Μήτση είναι η δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους προορισμούς γκολφ της Μεσογείου, με μία επένδυση η οποία θα αναβαθμίσει σημαντικά το τουριστικό προϊόν της Ρόδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ξενοδοχειακός όμιλος εξαγόρασε το ακίνητο στη Βόρεια Αφάντου (Γκολφ Αφάντου) της Ρόδου από τον Μερκούριο Αγγελιάδη, σε συνέχεια της μεταβίβασης του «φιλέτου» από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, ο οποίος είχε πλειοδοτήσει στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Ψηλά στην ατζέντα με τις προτεραιότητες του ομίλου Μήτση βρίσκεται, την ίδια στιγμή, η εκ βάθρων ανακαίνιση του ξενοδοχείου Grand Hotel στη Ρόδο.

Η εταιρεία εξαγόρασε έναντι 50 εκατ. ευρώ το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην πόλη του νησιού, στο πλαίσιο διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η Εθνική Τράπεζα

ΕΤΕ +1,18%. Το Grand Hotel, δυναμικότητας 417 δωματίων, κατασκευάστηκε το 1960 και ήταν στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του μέλος της αλυσίδας Astir Hotels της Εθνικής Tράπεζας.

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά και η ανάπτυξη του νέου 4άστερου ξενοδοχείου του ομίλου στο Μέγαρο Μεταξά στον Πειραιά. Βάσει του επενδυτικού προγράμματος, η νέα μονάδα, δυναμικότητας 11 δωματίων, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2024.

Το επενδυτικό πλάνο των Mitsis Hotels προβλέπει επίσης την αναβάθμιση του ξενοδοχείου «Γαλήνη». Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο βρίσκεται εντός της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων, για την αξιοποίηση της οποίας πλειοδότησε ο όμιλος στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ. Στόχος των επικεφαλής της εταιρείας, μάλιστα, είναι η δημιουργία Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στα δύο διατηρητέα ξενοδοχεία, το «Ράδιον» και το «Θρόνιον», τα οποία βρίσκονται επίσης στο ακίνητο και δεν δύνανται να επαναλειτουργήσουν ως ξενοδοχεία.

Στην κατεύθυνση ενίσχυσης της παρουσίας του στην Ελλάδα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο όμιλος έλαβε το «πράσινο φως» για την υπαγωγή του project, προϋπολογισμού 61 εκατ. ευρώ, που έχει δρομολογήσει στη Μύκονο στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (fast track), γεγονός που σηματοδοτεί την απόβαση των Mitsis Hotels στο νησί των ανέμων.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, ο όμιλος Μήτση σύναψε νέα 10ετή συμφωνία διαχείρισης για το 4 αστέρων παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Bali Paradise στο Μπαλί, στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Το ξενοδοχείο αναμένεται να ανακαινιστεί πλήρως και να αναβαθμιστεί στην κατηγορία των 5 αστέρων έως το 2027. Η παρούσα συμφωνία διαχείρισης ακινήτου αποτελεί την τρίτη κατά σειρά που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία το τελευταίο εξάμηνο, έπειτα από τις δύο συμφωνίες επέκτασής της στη Χαλκιδική.

Εχοντας δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο 19 πλέον ξενοδοχείων σε κάποιους εκ των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών της χώρας, την Αθήνα, την Κρήτη, τα Καμένα Βούρλα, την Κω και τη Ρόδο, ο όμιλος Μήτση (Mitsis Hotels) μετρά περισσότερα από 45 χρόνια παρουσίας στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά.

 

Πηγή   euro2day.gr    Εύα Δ. Οικονομάκη