Γ.Χατζημάρκος για Digital Nomads: "Θα ζήσουν και θα αποκτήσουν την εμπειρία της Nησιωτικής Ελλάδας"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος για Digital Nomads: “Θα ζήσουν και θα αποκτήσουν την εμπειρία της Nησιωτικής Ελλάδας”

Η κορυφαία τεχνολογική εταιρεία παγκοσμίως CISCO και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εγκαινιάζουν τη συνεργασία που τοποθετεί, με οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο, τη Ρόδο στον παγκόσμιο χάρτη των προορισμών εξ αποστάσεως εργασίας.

Με κεντρικό μήνυμα “All roads lead to Rhodes” (Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρόδο), η Ρόδος θα μετατραπεί σε έναν τόπο φιλοξενίας 20 πλήρως εξ αποστάσεως απασχολούμενων εργαζομένων της Cisco, από όλη την Ευρώπη, για 3 μήνες, από τη 2α Μαρτίου έως την 31η Μαΐου 2023, συνδέοντάς τους παράλληλα με την τοπική κοινωνία μέσα από ένα ευρύ φάσμα έργων.

Τα τελευταία χρόνια, επαναπροσδιορίσθηκαν σε μεγάλο βαθμό πολλά από όσα είχαν θεωρηθεί ως δεδομένα και ο προσανατολισμός όλων οδηγήθηκε σε αυτά που καθορίζουν ουσιαστικά την καθημερινότητα και προοπτική. Το μοντέλο εργασίας, αλλά κυριότερα συνεργασίας, καθορίζεται πλέον από την ουσία και την αποτελεσματικότητα. Σε αυτή τη νέα εποχή που έχει ανατείλει, η οποία απαιτεί και διαφορετική αντίληψη, η CISCO αποτελεί κεντρικό πυλώνα.

Μέσα από μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα με εργαλεία και εφαρμογές, δίνει τη δυνατότητα στους εξ αποστάσεως επαγγελματίες – ψηφιακούς νομάδες – να εργαστούν αποδοτικά, να συνεργαστούν σε πραγματικό χρόνο με υψηλές ταχύτητες διασύνδεσης με τους συνεργάτες τους και να παράξουν δημιουργικό και αποτελεσματικό έργο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Ρόδο, θα αποτελέσουν αναπόσπαστο τμήμα της τοπικής κοινωνίας αναδεικνύοντας τη δυναμική της πόλης και του νησιού, ως έναν προορισμό βιώσιμης και εξωστρεφούς επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πρόκειται για μια ακόμα συνεργασία που εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική προβολής των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Μια στρατηγική που συνδυάζει δράσεις σε παραδοσιακά αλλά και ψηφιακά μέσα και κλασικές πετυχημένες συνταγές με καινοτόμες πρωτοβουλίες.

Στόχος της Περιφέρειας κατά τη διαμονή των ψηφιακών νομάδων της Cisco από διάφορες χώρες της Ευρώπης στο νησί της Ρόδου είναι να φροντίσει να συνδεθούν με τον τόπο, τους φορείς, την κοινωνία και να τους ενθαρρύνει να αποτελέσουν ένα νέο κύτταρο της τοπικής κοινότητας μέσα από μια ζωντανή σχέση αμοιβαίας συνεργασίας και προσφοράς.

Εξάλλου, η πρωτοβουλία των Ψηφιακών Νομάδων στη Ρόδο δεν αποτελεί την πρώτη κοινή δράση της συνεργασίας μεταξύ της Cisco και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αφού έχει προηγηθεί η ίδρυση του Aegean Neorion Innovation Center στη Σύρο από την ONNEX και την Περιφέρεια, στο οποίο η Cisco αποτελεί τεχνολογικό πάροχο.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα social media αναφέρει τα εξής:

Καλωσορίζουμε τους Digital Nomads στα νησιά μας 💡
Η Anna από την Iσπανία, η Anabela από την Πορτογαλία, ο Bruno από την Γαλλία, ο Cristian από την Ισπανία, ο Eetu από την Φινλανδία, η Elisabetta από την Ιταλία, η Federica από την Ιταλία, ο
Francois από την Γαλλία, ο
Jakob από τη Νορβηγία, η Joana από την Πορτογαλία, η Kaia από την Ολλανδία, η Lily από την Δανία, ο Manuel από την Ισπανία, ο Marco από την Ιταλία, ο Μarco από την Ισπανία, η Maria από την Σουηδία και η Silvia από την Ιταλία, θα μείνουν μαζί μας 3 μήνες.
Θα ζήσουν και θα αποκτήσουν την εμπειρία της νησιωτικής Ελλάδας, την οποία και θα μεταφέρουν στην δική τους κοινότητα.
Κτίσαμε αυτό το πρόγραμμα μαζί με τον παγκόσμιο κολοσσό της τεχνολογίας Cisco και υποδεχθήκαμε τα πρώτα στελέχη της εταιρείας που ταξίδεψαν από χώρες της Ευρώπης για να ζήσουν την εμπειρία του να δουλεύεις από έναν τόπο ζεστό, φιλόξενο και φωτεινό.
Ευχαριστώ την Cisco για την εμπιστοσύνη.
Κτίζουμε το Αύριο που θέλουμε,
Σήμερα και Κάθε Μέρα ✌️
Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα και όρθια άτομα