Διεθνείς ποδηλατικοί αγώνες στη Ρόδο
Αθλητικά

Γ. Παπασταματάκης στον RV: «Τεράστια οφέλη για τη Ρόδο από τους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες και πάρα πολύ δυνατή διαφήμιση» (ΗΧ)

Στα οφέλη που αποκομίζει το τουριστικό προϊόν της Ρόδου από την προβολή του νησιού μέσω των τριών διεθνών ποδηλατικών αγώνων που φιλοξενούνται στην περιοχή μας από τις 4 έως και τις 19 Μαρτίου, ανέλυσε μέσα από τις συχνότητες του Real Voice 99.5 ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Ποδηλασίας Δωδεκανήσου και του Ροδήλιου κ. Γιάννης Παπασταματάκης.

Μιλώντας στην «Ανοιχτή Γραμμή» με την Δέσποινα Κουλούμπρη είπε αρχικά: «Είναι μια στοχευμένη προσπάθεια που γίνεται. Τρεις διεθνείς ποδηλατικοί αγώνες μαζί δεν είναι τυχαίο γεγονός. Είναι μια προσπάθεια που γίνεται μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για την περιβόητη επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν».

Όσο για την επιλογή του χρόνου διοργάνωσης και την ανταπόκριση που υπάρχει υποστήριξε ότι «εμείς ως ποδηλασία έχουμε εκτιμήσει ότι μπορούμε να διοργανώνουμε αγώνες τον Μάρτιο, που είναι μήνας προετοιμασίας για τις ομάδες κυρίως της βόρειας Ευρώπης, που επιζητούν πιο ζεστά κλίματα. Ταυτόχρονα τους δίνουμε τρεις διεθνείς αγώνες να αγωνιστούν σε επτά ημέρες, με περίπου 1.000 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Έχουμε πληθώρα αιτημάτων να έρθουν στο νησί να αγωνιστούν. Δυστυχώς όμως στην ποδηλασία υπάρχει κανονισμός που δεν επιτρέπει πάνω από 176 αθλητές να είναι μέσα στον δρόμο».

Για την μοναδικότητα της διοργάνωσης στο σύνολο της χώρας, τόνισε:

«Εδώ και επτά χρόνια που διοργανώνουμε αυτούς τους αγώνες, δεν τόλμησε κανένα άλλο σωματείο της χώρας να κάνει μια τέτοια διοργάνωση. Θέλω με αυτό να αναδείξω την δυσκολία του εγχειρήματος. Υπάρχει οργάνωση και εμπειρία, κάτι που δεν υπάρχει στην υπόλοιπη χώρα. Εμείς το έχουμε αποκτήσει εδώ και επτά χρόνια. Νομίζω ότι έχουμε καλά αποτελέσματα πάντα με την βοήθεια Περιφέρειας, Δήμου και Επιμελητηρίου. Είναι στο χέρι μας αν θέλουμε να το συνεχίσουμε και να το κρατήσουμε».

Για επιλογή των συμμετεχόντων και την συσχέτιση με τον τουρισμό: «Το ευχάριστο είναι ότι τα αιτήματα που δεχόμαστε είναι από παντού. Από Αμερική, Καναδά, Τουρκία, από τρίτες χώρες. Η δικιά μας επιλογή είναι να προέρχονται περισσότερο από την Βόρεια Ευρώπη, γιατί από εκεί είναι και οι παραδοσιακοί μας πελάτες στον τουρισμό ως νησί».

Επιπλέον ο κ. Παπασταματάκης αποκάλυψε ότι στον Διεθνή Γύρο Ρόδου που θα διεξαχθεί από 16 έως 19 Μαρτίου, θα υπάρχει ζωντανή κάλυψη: «Το ιδιαίτερο αυτή τη φορά είναι ότι ο τελευταίος αγώνας θα μεταδίδεται σε live streaming και το link θα δοθεί σε πάρα πολλές χώρες. Σε κάθε αγωνιστική ημέρα, τις τελευταίες δύο ώρες θα υπάρχει ζωντανή κάλυψη. Είναι μια απαίτηση των ομάδων, γιατί στην Ελλάδα μπορεί να μην υπάρχει φίλαθλο κοινό, αλλά σε χώρες όπως είναι η Νορβηγία, η Αγγλία, η Γερμανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο, έχουν πάρα πολλούς φίλους τα αγωνιστικά σωματεία».

Ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής ποδηλασίας υπογράμμισε την υψηλή βαθμολογία που λαμβάνει η διοργάνωση:

«Όλοι οι κομισάριοι βαθμολογούν αυστηρότατα την διοργάνωση. Παίρνουμε υψηλή βαθμολογία και οι αγώνες της Ρόδου βρίσκονται μέσα στην πρώτη δεκάδα στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα ισχυρό χαρτί για μας» και συμπλήρωσε ότι «είναι πάρα πολύ σοβαρή διοργάνωση και απαιτεί δουλειά. Εμείς δουλεύουμε μεθοδικά από τον Αύγουστο για να βγει αυτό το αποτέλεσμα τον Μάρτιο. Μου έρχεται στη μνήμη η πρώτη κουβέντα που είχαμε κάνει το 2017 με τον κ. Χατζημάρκο. Μας είπε ότι δεν θα ήθελε να εκτεθεί από αυτή τη διοργάνωση. Να μην είναι φωτοβολίδα. Εμείς υποσχεθήκαμε ότι αυτό που θα κάνουμε θα το ζητάνε οι ομάδες της Ευρώπης».

Τέλος για τα οφέλη και την διαφήμιση της Ρόδου ο κ. Παπασταματάκης εξήγησε πως «υπάρχουν πολλά οφέλη για το νησί σε νεκρό μήνα όπως ο Μάρτιος. Πέρσι είχε ανοίξει ένα μήνα νωρίτερα το ξενοδοχείο που συνεργαστήκαμε. Άρα οι εργαζόμενοι έπιασαν δουλειά ένα μήνα πιο πριν, το κράτος γλίτωσε κάποια επιδόματα γι’ αυτό το μήνα. Είναι νεαρά παιδιά και μετά με τους φίλους και την οικογένειά τους έρχονται ξανά στο νησί. Το ξενοδοχείο τους χορηγεί μια πενθήμερη φιλοξενία, η αεροπορική εταιρεία δίνει δωρεάν εισιτήρια στους νικητές των αγώνων. Τα οφέλη για το νησί είναι τεράστια και η διαφήμιση πάρα πολύ δυνατή».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ