ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου απιδινωτές
Δήμος

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Δεκαέξι απινιδωτές σε μικρούς νησιωτικούς δήμους

Δεκαέξι (16) απινιδωτές ταξίδεψαν από την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου προς μικρούς νησιωτικούς Δήμους της Περιφέρειας.

Δράση στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που αναλαμβάνει την προμήθεια και την εκπαίδευση στελεχών για τον ορθό χειρισμό τους.

Απινιδωτές στις Κυκλάδες έλαβαν οι Δήμοι Ανάφης, Αντιπάρου, Κιμώλου, Κύθνου, Σερίφου, Σικίνου και Φολεγάνδρου.

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης 

Η Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου στα πλαίσια άσκησης της κοινωνικής πολιτικής και με βάση την υπ. αρ. 82/03-10-2022 απόφαση Δ.Σ. ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διάθεσης δεκαέξι (16) απινιδωτών σε μικρούς νησιωτικούς Δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι οποίοι είναι οι κάτωθι:

ΔΗΜΟΙ : ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ, ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ, ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ, ΛΕΙΨΩΝ, ΜΕΓΙΣΤΗΣ, ΝΙΣΥΡΟΥ, ΣΥΜΗΣ, ΤΗΛΟΥ, ΧΑΛΚΗΣ, ΑΝΑΦΗΣ, ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΚΙΜΩΛΟΥ, ΚΥΘΝΟΥ, ΣΕΡΙΦΟΥ, ΣΙΚΙΝΟΥ, ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ.

Η δαπάνη προμήθειας των ως άνω απινιδωτών καθώς και η εκπαίδευση στελεχών των Δήμων αυτών καλύφθηκε εξ΄ ολοκλήρου από την Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου.

 

Η Π.Ε.Δ Νοτίου Αιγαίου θεωρεί άκρως απαραίτητη την ύπαρξη απινιδωτών στα μικρά ιδίως νησιά της Περιφέρειας διότι αποτελούν το πλέον χρήσιμο όργανο για την άμεση και σωτήρια αντιμετώπιση καρδιακών επεισοδίων τόσο για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών όσο και για τους πολυπληθείς καλοκαιρινούς επισκέπτες τους.

Η Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Δημάρχων και μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της θα προσφέρει ότι μπορεί για την βελτίωση της ποιότητας των ακριτικών μας νησιών.