Ρόδος

Συγκινητική η ανταπόκριση νέων παιδιών για αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Ρόδου για τους τραυματίες των Τεμπών

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των πολιτών και ειδικά νέων παιδιών φοιτητών στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ρόδου ώστε να δώσουν αίμα για τους τραυματίες από τη φονική σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη

Όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες  η ανταπόκριση των νέων παιδιών κυρίως φοιτητών είναι συγκινητική, με δεκάδες νέα παιδιά να κάθονται στην ουρά και να περιμένουν με υπομονή ώστε να δώσουν αίμα για τους τραυματίες που το έχουν ανάγκη μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων

Παράλληλα έκτακτη αιμοδοσία διοργανώνουν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, τα τρία Επιμελητήρια, Εμπορικό, Τεχνικό και Οικονομικό, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, η ΔΕΥΑΡ, το Σωματείο Εργαζομένων EUROMEDICA, οι AHEPA Ρόδου, ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, η Λέσχη Φίλων Ιστορικών Οχημάτων Ρόδου, ο Κολοσσός H Hotels, και ο Ροδιακός Σύλλογος Αυτοκίνησης προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες αίματος για τους δεκάδες τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι φορείς σε συνεργασία με τη μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Ρόδου απευθύνονται σε όποιον πολίτη επιθυμεί να προσέλθει για να προσφέρει αίμα σήμερα. έως τις 1:30 μ.μ. και από Δευτέρα 3 έως Παρασκευή 10 του μηνός, τις ίδιες ώρες.

Παράλληλα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.), ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει όλες τις φιάλες αίματος, της τράπεζα αίματος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ., προς στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από την φονική και εφιαλτική σύγκρουση αμαξοστοιχιών, σε ένδειξη ελάχιστου σεβασμού, πραγματικής συμπαράστασης και αλληλεγγύης και καλούν όλους τους συναδέλφους τους που υπηρετούν εντός της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ρόδος, Σύμη, Τήλος, Καστελόριζο), να προσέλθουν στα κατά τόπους τμήματα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ρόδου και Μικρονήσων, ώστε να ενισχύσουν, την τράπεζα αίματος της ΕΣΠΕΕΡ προσφέροντας μια φιάλη αίμα, η οποία θα διατεθεί για το παραπάνω κοινωνικό σκοπό.

Ο αριθμός μητρώου της ένωσης που θα δηλώνεται, όσοι και όσες από εσάς θα επιθυμείτε να προσφέρετε αίμα είναι ο 13892. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Ιωάννη Γκουρτζιούμη και στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6955552700.

Φωτο: Χ Λαμπριανού FB