Γιώργος Χατζημάρκος
Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: Πρώτη σε ρυθμό ανάπτυξης παγκοσμίως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΗΧ)

Σχετικά με τις σπουδαίες πρωτοβουλίες και δράσεις για το περιβάλλον που «ξετυλίγει» επιτυχώς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την αειφόρο ατζέντα της, το πιλοτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται στη Ρόδο σε συνεργασία με τον κορυφαίο τουριστικό όμιλο TUI καθώς και για πως δρομολογούνται τα υδατοδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, μιλά μεταξύ άλλων στην οικονομική εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, στον Alpha 989, ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

«Με το σπουδαίο πρόγραμμα The Rhodes Co-Lab που «τρέχει» στη Ρόδο, ο προορισμός μπαίνει ουσιαστικά στον παγκόσμιο χάρτη με ιλιγγιώδης ταχύτητα. Ήδη από πέρσι ολοκληρώσαμε μία τεράστια συμφωνία σε συνεργασία με τον κορυφαίο τουριστικό όμιλο TUI, με στόχο να μετατρέψουμε το νησί στο 1ο βιώσιμο προορισμό παγκοσμίως», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Συνέχισε λέγοντας ότι «πρόκειται για ένα σχέδιο 5ετίας που αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από την κυβέρνηση και ολόκληρη την ηγεσία του τουρισμού όπου σαφώς απαιτεί μεγάλη προσήλωση και αφοσίωση. Να σημειωθεί ότι στον 5ο χρόνο έχουμε στόχο να μετατρέψουμε το νησί στον απόλυτο αειφόρο προορισμό πετυχαίνοντας στο έπακρο τους δείκτες της κλιματικής ουδετερότητας όπως περιγράφονται σήμερα παγκοσμίως».

Ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε επίσης ότι σε όλα τα νησιά μας, όπως στη Τήλο, τη Χάλκη, την Σύρο, τη Ρόδο «τρέχουν» καινοτόμα προγράμματα που σχετίζονται με την αειφορία και βιωσιμότητα.

Επίσης το ότι έχουμε καταφέρει να πετύχουμε αναφορικά με το ζήτημα της κυκλικής οικονομίας, εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά όπως το να πραγματοποιείται ανακύκλωση στο 87% ή κομποστοποίηση στο 12% σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου», αποτελεί φυσικά μία μεγάλη επιτυχία για την οποία είμαστε υπερήφανοι.

«Όραμα μας είναι να δημιουργήσουμε ιδανικούς προορισμούς όπου η ενέργεια, το φυσικό περιβάλλον, η βιοποικιλότητα, το οικονομικό & πολιτιστικό περιβάλλον, ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας να αποτελούν τα κύρια στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Είναι υποχρέωση μας να δημιουργήσουμε για κατοίκους & επισκέπτες, τόπους σύμφωνα με τις επιταγές της αειφόρου ανάπτυξης», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Χατζημάρκος.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου επεσήμανε επίσης ότι «χρησιμοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας αλλά και όλα τα προγράμματα που υπάρχουν στη χώρα αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να υλοποιήσουμε την πλούσια ατζέντα μας, στην οποία εντάσσονται και τα υδροπλάνα, ένα μεγάλο στοίχημα για το Νότιο Αιγαίο αλλά και για επιπλέον 26 υποέργα  που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των βιώσιμων και αειφόρων δράσεων».

Ακούτε την εκπομπή στον Alpha 989 εδώ