Περιφέρεια

Eurostat: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανάπτυξη η περιφέρεια Ν. Αιγαίου το 2021

Γιώργος Χατζημάρκος: «Μια ακόμα σημαντική πρωτιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αδιάψευστη απόδειξη της ορθότητας της διαδρομής και της αξίας της πολιτικής με σχέδιο»
H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατέγραψε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.
Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το 2021, πέτυχε ανάπτυξη 16,7% ενώ τη δεύτερη υψηλότερη ανάπτυξη σημείωσε η Νότια Περιφέρεια της Ιρλανδίας (16,3%) και την τρίτη μεγαλύτερη η περιφέρεια της Κροατίας Jadranska Hrvatska (16%).
Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανάπτυξη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το 2021, σύμφωνα με την Eurostat
Η πρωτιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία και βαρύτητα, δεδομένου ότι ήρθε εν μέσω πανδημίας και ενώ είχε προηγηθεί η πρωτοφανής υγειονομική κρίση του 2020, η οποία «πάγωσε» την παγκόσμια οικονομία και επηρέασε βαθιά την τουριστική βιομηχανία.
Ωστόσο, η αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας και η επιτυχής επανεκκίνηση του τουρισμού ήδη από τα μέσα του 2020, προσέδωσε στο Νότιο Αιγαίο τα χαρακτηριστικά του σοβαρού και αξιόπιστου τουριστικού προορισμού, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των τουριστικών αγορών, εμπιστοσύνη που κεφαλαιοποιήθηκε το 2021, όπως αυτό αποτυπώνεται και στα επίσημα στοιχεία της Eurostat, τα οποία παράλληλα συνιστούν την πλήρη δικαίωση της πολιτικής που ακολουθήθηκε και των δύσκολων αλλά καλά σταθμισμένων επιλογών και αποφάσεων.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
“Μια ακόμα σημαντική πρωτιά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, που μας δίνει την ανθρώπινη χαρά της ηθικής ικανοποίησης, την αδιάψευστη απόδειξη της ορθότητας της διαδρομής και μας επιβεβαιώνει κάτι που έχουν ανάγκη όσοι δουλεύουν με αφοσίωση, την αξία της πολιτικής με σχέδιο”