Γιώργος Χατζημάρκος Φώτης Μάγγος
Περιφέρεια

Μελέτη αναβάθμισης και επέκτασης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Λειψών, από την Περιφέρεια

Υπεγράφη Διαβαθμιδική Σύμβαση Συνεργασίας, μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου

Στην υπογραφή Διαβαθμιδικής Σύμβασης για την σύνταξη της «Μελέτης έργων αναβάθμισης και επέκτασης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Δήμου Λειψών», προέβησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος.

Βάσει της Διαβαθμιδικής Σύμβασης και στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργίας της προς τους Δήμους της περιοχής ευθύνης της, η Περιφέρεια αναλαμβάνει από τον Δήμο Λειψών την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου (τεχνική υποστήριξη και τις υποχρεώσεις του φορέα υλοποίησης).

Σκοπός της Διαβαθμιδικής Σύμβασης, είναι η εκπόνηση μελέτης για να αντιμετωπιστούν: τα λειτουργικά προβλήματα των ΕΕΛ Λειψών, η έλλειψη δυνατότητας υποδοχής βοθρολυμάτων, η δυσχέρεια εξυπηρέτησης της τελικής επεξεργασίας ιλύος, η έλλειψη έργου για τη διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων και η πρόβλεψη μελλοντικής εξυπηρέτησης 4000 κατοίκων, όπως προκύπτει από τα πρόσφατα αναπτυξιακά δεδομένα για το νησί των Λειψών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 37.200,00 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η Διαβαθμιδική σύμβαση ισχύει από την ημέρα της υπογραφής της από τα συμβαλλόμενα μέρη και λήγει με την ολοκλήρωση της μελέτης.