Ρόδος

Γενική συνέλευση του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου “Ο Κολοσσός”

Αγαπητοί συνάδελφοι/-ισσες,

Βρισκόμαστε ήδη στο τελικό στάδιο προετοιμασίας της νέας τουριστικής περιόδου. Καθημερινά διαβάζουμε ότι και το 2023 θα είναι χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό.

Εννοείτε ότι μας χαροποιεί όλο αυτό καθώς η ευημερία του νησιού είναι αλληλένδετη με τη δική μας εργασία και προσφορά σε αυτό.

Όμως στο σημείο αυτό, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την έλλειψη οδηγών τουριστικών λεωφορείων, φαινόμενο που εντάσσεται στη γενικότερη έλλειψη εργαζομένων της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα παρά την έλλειψη παρατηρείται το εξής οξύμωρο.

Ενώ υπάρχει έλλειψη, το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ένα κύμα αδικαιολόγητων απολύσεων από  ορισμένα τουριστικά γραφεία. Η πολιτική που ακολουθείται από ορισμένα γραφεία το να απολύουν δηλαδή συναδέλφους επειδή διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους (ωράριο, δεδουλευμένα κτλ) είναι απαράδεκτη.

Όπως όλοι γνωρίζουν από το 2021 υπάρχει σε ισχύ η Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση  Εργασίας, η οποία δεν τηρείται από ένα μεγάλο μέρος των εργοδοτών καθώς κάνουν παράνομες συμφωνίες αμοιβής με τους εργαζόμενους σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από αυτά που ορίζει η Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση  Εργασίας που έχουν υπογράψει.

Για τους παραπάνω λόγους η διοίκηση του Σωματείου καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν τον τρόπο δράσης τους καθώς και την αντιμετώπιση των φαινομένων καταπάτησης της Σύμβασης – των παράνομων απολύσεων – των παράνομων ωραρίων – παράλογων απαιτήσεων και λοιπών προβλημάτων των εργαζομένων του κλάδου.

Εμείς επιθυμούμε την εργασιακή ειρήνη. Όμως δεν θα μείνουμε αμέτοχοι σε οποιαδήποτε καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων ή αδικαιολόγητων απολύσεων μη αποκλείοντας και δυναμικότερες δράσεις όπως στάσεις εργασίας και απεργίες είτε κατά την έναρξη είτε και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Σ αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διεύθυνση Τροχαίας Ρόδου, το ΣΕΠΕ και το ΕΦΚΑ για την άψογη συνεργασία που είχαμε κατά την περσινή τουριστική περίοδο για την πραγματοποίηση μεικτών ελέγχων και είμαστε σίγουροι ότι και φέτος θα συνεχιστεί με πιο έντονους ρυθμούς.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30 ΣΤΟ ΕΚΡ.       

  • Όχι στις άδικες και παράνομες απολύσεις!!
  • Τήρηση της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας!!
  • Τήρηση των νόμιμων ωραρίων των οδηγών!!
  • Όχι σε επιβλαβείς συμφωνίες με λιγότερες απολαβές!!

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                ΚΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ