Ρόδος

Εργατικό Κέντρο Ρόδου: «Να σταματήσει εδώ και τώρα η κοροϊδία για το επίδομα ανεργίας»

 Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ρόδου σχετικά  με την συνάντηση με τον πρωθυπουργό που δεν πραγματοποιήθηκε εν τέλει, για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Σχετικά με την επέκταση του επιδόματος ανεργίας και με το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό, το οποίο δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:

Η πρόταση για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έγινε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό σε μια ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη αρχές Δεκεμβρίου, παρουσία του Προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε, κου Παναγόπουλου, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού, κου Χότζογλου, του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κου Βοργιά, και του Προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, κου Κοκολάκη. Μάλιστα στη συνάντηση ζητήθηκε να πάρει μέρος και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου.

Από εκείνη την ημέρα το γραφείο του Πρωθυπουργού ήταν σε καθημερινή επικοινωνία με το γραφείο του Προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε ώστε να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες τόσο για τη συνάντηση όσο και οι λεπτομέρειες υλοποίησης του αιτήματός μας.

Μέχρι πριν από λίγες μέρες το ίδιο το γραφείο του Πρωθυπουργού διαβεβαίωνε σε όλους μας ότι το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί τρέφοντας παράλληλα ελπίδες ότι το αίτημά μας θα γίνει αποδεκτό.

Επειδή θέλουμε να είμαστε συνεπείς στους συναδέλφους μας, η καταλυτική ημερομηνία που δώσαμε για να υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω, ήταν σήμερα.

Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε άλλη κοροϊδία και κανέναν εμπαιγμό στο δίκαιο αίτημά μας.

Οι πληροφορίες που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι τα χρήματα που προορίζονταν για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας στους εποχικά απασχολούμενους, περίπου

εξήντα εννέα εκατομμύρια ευρώ (69 εκ. €), η Κυβέρνηση προτιμά να τα μοιράσει σε νέα κουπόνια με περισσότερους αποδέκτες ευελπιστώντας λόγω και των επικείμενων εκλογών να κερδίσει περισσότερους ψηφοφόρους.

Η πολιτική των κουπονιών και της ελεημοσύνης που προωθείται, μόνο οργή μας προκαλεί.

Καλούμε τους Βουλευτές της Κυβέρνησης να πάρουν άμεσα θέση και να απαιτήσουν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να σταματήσει την κοροϊδία και να υλοποιήσει το δίκαιο αίτημά μας. Σε λίγες μέρες που ξεκινά η προεκλογική περίοδος, θα ξεχυθούν στους δρόμους για τη συλλογή ψήφων.

Είναι απορίας άξιο πως θα αντικρύσουν στα μάτια όλους τους συναδέλφους που περίμεναν και περιμένουν την επέκταση του επιδόματος ανεργίας για να μπορούν να επιβιώσουν στην κυριολεξία.

Την επόμενη εβδομάδα, μέσα από τη Γενική μας Συνέλευση θα αποφασιστεί η περαιτέρω στάση μας καθώς και αν θα γίνονται πλέον δεκτοί οι Βουλευτές της Κυβέρνησης στο Εργατικό μας Κέντρο.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας σε όλα τα μέτωπα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων της περιοχής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *