Ρόδος

Έκκληση του Μητροπολίτη Ρόδου για ενίσχυση των σεισμοπαθών σε Τουρκία και Συρία

Έκκληση στους Χριστιανούς να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους πληγέντες σε Τουρκία και Συρία που περνούν δραματικές ώρες μετά τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου 2023 κάνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.

Σε Εγκύκλιο που εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα μακράς διαρκείας εκτός από χοιρινό, ρουχισμός και φάρμακα.

«Επειδή, η αγάπη την οποία μας δίδαξε ο Χριστός, σύνορα δεν γνωρίζει, οφείλουμε να συμπαρασταθούμε αλληλέγγυοι στους γείτονες μας, που βιώνουν αυτήν την τραγωδία, παραμερίζοντας έτσι κάθε διάκριση θρησκείας και εθνικότητας» συμπληρώνει.

Αναλυτικά η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου:

Δια του παρόντος, απευθύνουμε έκκληση στους ευσεβείς Χριστιανούς της θεοσώστου επαρχίας μας και προτρέπουμε να εκδηλώσετε έμπρακτα το ευαγγελικό καθήκον και την ενεργή συμπαράσταση σας στους πληγέντες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία-Συρία.

Επειδή, η αγάπη την οποία μας δίδαξε ο Χριστός, σύνορα δεν γνωρίζει, οφείλουμε να συμπαρασταθούμε αλληλέγγυοι στους γείτονες μας, που βιώνουν αυτήν την τραγωδία, παραμερίζοντας έτσι κάθε διάκριση θρησκείας και εθνικότητας.

Για τον λόγο αυτό, ζητούμε την αρωγή όσων Χριστιανών μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση συγκέντρωση ρουχισμού, τροφίμων μακράς διαρκείας (πχ κονσέρβες, όχι χοιρινό κρέας) και φαρμάκων, τα οποία θα σταλούν στις πληγείσες περιοχές για την ανακούφιση των αναγκών των σεισμοπαθών συνανθρώπων μας.

Τα προσφερόμενα είδη θα παραδίδονται καθημερινώς στα γραφεία του Βακούφ μεταξύ 08:30-14:30, μέχρι και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, στην παλαιά πόλη της Ρόδου, επί της οδού Θεοφιλίσκου και Παναιτίου 2.

Παρακαλούμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα αυτό της Εκκλησίας.

Ευχόμαστε ο Θεός να σας ευλογεί πλουσιοπάροχα.

Μετά πατρικών ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο ΡΟΔΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *