Περιφέρεια

Συνάντηση με τις εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας για τις δράσεις του 2023

Χ. Ευστρατίου: Έχουμε καταφέρει ένα υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τις εθελοντικές οργανώσεις και έτσι συνεχίζουμε
Συνάντηση με τις εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας είχε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου για τον σχεδιασμό δράσεων για το 2023.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Περιφέρειας, από κοινού με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Νεκτάριο Φλοσκάκη, συμμετείχε το σύνολο σχεδόν των εθελοντικών οργανώσεων Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών & διασώσεων ΕΕΣ, Ένωση  Ραδιοερασιτεχνών Δωδ/σου Τηλεπικοινωνίες, Δωδεκανησιακός Σύλλογος Οχημάτων εκτός δρόμου 4χ4, Σύλλογος ραδιοσυχνότητας πολιτών Ν. Δωδεκάνησου Ε.Ο.Π.Κ. CBRS Ρόδου, Λέσχη 4 x 4 Ρόδου, Πολιτιστικός Σύλλογος Σαλάκου ΕΘΟΜΑΚ, Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Δωδ/σου ν. συγκροτήματος, ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.

Αντικείμενό της ήταν ο σχεδιασμός των δράσεων για το 2023, οι στόχοι αλλά και οι προκλήσεις, ενώ για άλλη μια φορά, διαπιστώθηκε ο υψηλός βαθμός συνεργασίας που υπάρχει, χάρη στον οποίο έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κρίσεις και ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Τέλος, την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους εξέφρασαν προς τις εθελοντικές οργανώσεις που επιχειρούν στην Τουρκία και στους δοκιμαζόμενους από τον φονικό σεισμό πολίτες.