Πολιτική

«Μαλλιά κουβάρια» στο ΠΑΣΟΚ – Δ. Ζαννετούλης στον RV: «Δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση για στήριξη του Β. Καλοπήτα στο δήμο Ρόδου»

Φωτιές άναψε στο πολιτικό σκηνικό η δήλωση στον Real Voice 99.5 σήμερα το πρωί του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ν. Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Μουτσάκη, ότι ο εκλεκτός της «Χαριλάου Τρικούπη» για υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Ρόδου είναι ο Βάιος Καλοπήτας.

Λίγο αργότερα ήρθε η… απάντηση του δημοτικού συμβούλου και εκλεγμένου μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος κ. Δημήτρη Ζαννετούλη, και πάλι μέσα από τις συχνότητες του RV, στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» με τους Γιάννη Μηνατσή και Δέσποινα Κουλούμπρη, ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση από τα κεντρικά του κόμματος για στήριξη του κ. Καλοπήτα.

Το επί σειρά ετών τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο τοποθετήθηκε αρχικά λέγοντας ότι «ο κ. Μουτσάκης φαντάζομαι δεν έχει κάποιο έγγραφο, κάποια οδηγία ή απόφαση της Νομαρχιακής στα χέρια του, βγήκε και είπε την άποψή του. Δεν μπορώ εγώ να τον εμποδίσω να πει την άποψή του. Καλώς έκανε και την είπε και δείχνει την προτίμησή του ως άτομο σε κάποιο πρόσωπο».

Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε με βάση την δικιά του πληροφόρηση ότι «δεν υπάρχει ούτε έγγραφη εντολή, ούτε προφορική, ούτε τίποτα. Κι εμείς επικοινωνήσαμε και ρωτήσαμε. Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τον φίλο και σύντροφο Βάιο Καλοπήτα να εκφράσει μια επιθυμία. Αυτό είναι δικό του δικαίωμα, αλλά σας λέω επίσημα ότι δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει καμία οδηγία από την Αθήνα, ότι υποψήφιος δήμαρχος με το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο Βάιος Καλοπήτας. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να βγει και να πει, ναι υπάρχει τέτοια εντολή. Τους δημάρχους τους αναδεικνύουν οι τοπικές κοινωνίες, οι κάτοικοι, οι πολίτες».

Δ. Ζαννετούλης στον RV: «Δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση για στήριξη του Β. Καλοπήτα στο δήμο Ρόδου

Όπως γίνεται κατανοητό μια τέτοια απόφαση την δεδομένη χρονική στιγμή αποτελεί «βραδυφλεγή βόμβα» στα θεμέλια της εκλογικής διαδικασίας ανάμεσα στα μέλη των παρατάξεων Στάθη Κουσουρνά και Φώτη Χατζηδιάκου, που θα κορυφωθεί την ερχόμενη Κυριακή με την εκλογή του νέου επικεφαλής, ανάμεσα στους Μανώλη Σαββή και Σάββα Διακοσταματίου, πρώην δημάρχων Νότιας Ρόδου και Αφάντου αντίστοιχα, επίσης εκλεγμένων στο παρελθόν με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο ο Δημήτρης Ζαννετούλης ήταν σαφής και σε αυτό το ζήτημα: «Εμείς θα συνεχίσουμε την διαδικασία κανονικά την Κυριακή για την εκλογή του υποψηφίου δημάρχου. Η δημοσκόπηση τρέχει και πάει καλά και την Κυριακή με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, αλλά και με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα αναδείξουμε τον επικεφαλής της παράταξής μας. Της καινούργιας παράταξης που θα διευρυνθεί και θα μεγαλώσει. Αν κάποιοι σκέφτονται ή σχεδιάζουν ή θέλουν από μόνοι τους ή απεργάζονται να σταματήσει αυτή η διαδικασία, τους πληροφορώ ότι η διαδικασία δεν θα σταματήσει. Θα ολοκληρωθεί και η συμμετοχή θα είναι μεγάλη. Εκείνοι εκφράζουν τον εαυτό τους και δεν εκφράζουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέλει υποψήφιο τον κ. Καλοπήτα να βγει να το ανακοινώσει και να το ξεκαθαρίσει».

Ο κ. Ζαννετούλης προχώρησε και σε μια είδους αυτοκριτική για τον τρόπο που καταλήγουν στο ΠΑΣΟΚ σε αποφάσεις: «Στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να βγάζουμε τα μάτια μας, στο τέλος όμως ομονοούμε. Δεν είναι μια κλειστή κομματική διαδικασία των δύο παρατάξεων (σ.σ. Κουσουρνά – Χατζηδιάκου), συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία και μέλη του ΠΑΣΟΚ και μέλη της Νέας Δημοκρατίας και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων. Εμείς πάμε να κάνουμε άλλο πράγμα και πιθανά ο σύντροφος Μουτσάκης θέλει να κάνει άλλο πράγμα. Οι δύο αυτές παρατάξεις δεν έχουν 100% κομματικό χαρακτήρα».

Μάλιστα ο κ. Ζαννετούλης επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση για υποστήριξη του Βάιου Καλοπήτα σε κεντρικό επίπεδο:

«Η πρόθεση του κ. Καλοπήτα είναι ότι θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Ανακοίνωση ή οδηγία δεν υπάρχει, σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό και προκαλώ τον οποιονδήποτε έχει τέτοια οδηγία ή εντολή ή έχει τέτοια πρόταση να την πει. Σε εμάς οι εξ Αθηνών λένε συνεχίστε την διαδικασία σας και μην ακούτε τι δηλώνει ο καθένας».

Τέλος ο ίδιος άφησε αιχμές και για τον τρόπο λειτουργίας της Νομαρχιακής Επιτροπής:

«Αν υπήρχε αυτή η οδηγία ή αυτή η πρόταση, ο κ. Μουτσάκης όφειλε να συγκαλέσει τη Νομαρχιακή και να μας ανακοινώσει την επιθυμία ή την πολιτική σκέψη της Αθήνας. Τέτοιο πράγμα δεν έγινε. Τον προκαλώ και τον παρακαλώ να γίνει συνεδρίαση, γιατί εμάς οι οδηγίες που μας έρχονται από την Αθήνα λένε ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι οι βουλευτικές εκλογές, η κατάκτηση έδρας στα Δωδεκάνησα, ένα καλό ποσοστό του κόμματος και όχι οι δημοτικές εκλογές που είναι τον Οκτώβρη. Συνεχίστε την διαδικασία που έχετε ξεκινήσει».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ