Περιφέρεια

Δύο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου θα διεξαχθούν στη Ρόδο 30 και 31 Ιανουαρίου

Δύο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου θα διεξαχθούν στη Ρόδο, σήμερα και αύριο.

Η σημερινή αφορά στην ειδική συνεδρίαση του σώματος, κατά την οποία θα γίνει ο απολογισμός των πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής για το 2022 σχετικά με την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης, την οικονομική κατάσταση και τη διοίκηση της περιφέρειας σε εφαρμογή σχετικών διατάξεων.

Η δεύτερη συνεδρίαση θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη, στις 11.30 το πρωί, με πληθώρα θεμάτων, καθώς πρόκειται για την τακτική συνεδρίαση του οργάνου.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Γιώργος Χατζημάρκος: “Κάθε χρονιά που φεύγει αφήνει αποτύπωμα. Το 2022, στην παραγωγή έργων υποδομής, άφησε καθοριστικό και για το μέλλον των νησιών μας, αποτύπωμα”

Σε έναν απολογισμό που δημοσιεύθηκε από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την παραγωγή έργων το 2022, σημειώνεται ότι:

Ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση 47 νέων έργων ύψους 68 εκ. ευρώ

Δημοπρατήθηκαν 31 έργα προϋπολογισμού 63 εκατομμυρίων ευρώ

Ανελήφθη η υλοποίηση 60 νέων έργων που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ύψους 144 εκατομμυρίων ευρώ

Δρομολογήθηκαν 13 διακριτά έργα Περιβάλλοντος 181,5 εκ ευρώ.

 

O  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα social media επισημαίνει τα εξής: 

Κάθε χρονιά που φεύγει αφήνει αποτύπωμα. Το 2022, στην παραγωγή έργων υποδομής, άφησε καθοριστικό και για το μέλλον των νησιών μας, αποτύπωμα.
Θα επαναλάβω, για την συμμορία του Ολα/Τώρα, πως το 2022 ήταν μια ακόμα χρονιά που με πανδημία, πόλεμο στην Ευρώπη, έκρηξη ενεργειακού κόστους, υψηλές ανατιμήσεις σε υλικά και πρώτες ύλες, μαζί με την προϋπάρχουσα έλλειψη προσωπικού και προϋπολογισμού, μας προσέφερε απλόχερα άλλοθι για δικαιολογίες.
Είναι θέμα απόφασης τελικά,
Είναι στάση ζωής,
Είναι, προφανώς, αποτέλεσμα πολιτικής η πορεία.
Για όλους εμάς στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Ευθύνη έγινε συνήθεια και ακόμα ωραιότερη χωρίς άλλοθι.

 

 Δύο συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου δια ζώσης θα διεξαχθούν στη Ρόδο σήμερα και αύριο 

 

Η πρώτη αφορά στην ειδική συνεδρίαση του σώματος τη Δευτέρα 30 του μήνα και ώρα 2 το μεσημέρι, κατά την οποία θα γίνει ο απολογισμός των πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής από 1/1//2022 έως 31/12/2022 σχετικά με την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης, την οικονομική κατάσταση και τη διοίκηση της περιφέρειας σε εφαρμογή σχετικών διατάξεων. Μετά τον απολογισμό, θα τοποθετηθούν οι μετέχοντες στη συνεδρίαση.

Η δεύτερη συνεδρίαση θα γίνει την επόμενη μέρα, Τρίτη 31 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί, με πληθώρα θεμάτων καθώς θα είναι η τακτική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:
ΘΕΜΑ 1ο: Προϋποθέσεις για την έκδοση Αδειών Τομής και Διέλευσης υπόγειων δικτύων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Άρθρο 8 Παρ.9 του Παραρτήματος Χ του Ν.4070/12 – Πάροχοι τηλεπικοινωνίας/Άρθρο 47 Παρ.3 α του Ν.2696/99 – Γενική αναφορά/Τεχνική Προδιαγραφή Τ.Π. 1501-05-03-11-04:2009-Ασφαλτικές στρώσεις κλειστού τύπου)
Εισηγητές: Γιώργος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Νικόλαος Λυμπερόπουλος, Διευθυντής Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου

ΘΕΜΑ 2ο: Αίτημα Τροποποίησης της Αερολιμενικής Διάταξης 4 για τη θέσπιση δυνατότητας συντονισμού VFR Schedule πτήσεων μεταξύ των αεροδρομίων των νησιών της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Εισηγητής: Γιώργος Λεονταρίτης, αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

ΘΕΜΑ 3ο: 2η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και 2η Τροποποίηση Π/Υ Δωδεκανήσου οικ. έτους 2023- Ενσωμάτωση ταμειακού υπολοίπου οικ. έτους 2022 στον Π/Υ οικ. έτους 2023.
Εισηγητής: Αντώνης Παπούλης, προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Δωδεκανήσου

ΘΕΜΑ 4ο: 2η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και 2η Τροποποίηση Π/Υ Κυκλάδων οικ. έτους 2023 – Ενσωμάτωση ταμειακού υπολοίπου οικ. έτους 2022 στον Π/Υ οικ. έτους 2023.
Εισηγητές: Αντώνης Λούβαρης, προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Κυκλάδων και Μαρία Ελευθερίου, προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικού Κυκλάδων

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση σύναψης και Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του «ΦΟΔΣΑ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε» και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑ) για το έργο: «Κατασκευή νέου Κυττάρου ΧΥΤΑ Βόρειας Ρόδου λόγω κατ’ επείγοντος»
Εισηγητές: Γιώργος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Νικόλαος Λυμπερόπουλος, διευθυντής Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου

ΘΕΜΑ 6ο: Χορήγηση εξουσιοδότησης στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου προς άσκηση καθηκόντων αναθέτουσας αρχής, κατά το στάδιο εκτέλεσης συμβάσεων υπηρεσιών και προμηθειών, σύμφωνα με την παρ. 1.ιστ) του άρθρου 163 του Ν.3852/2010.
Εισηγήτρια: Αριστείδου Ευμορφία, προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας ΠΝΑΙ

ΘΕΜΑ 7ο: Χορήγηση εξουσιοδότησης στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων προς άσκηση καθηκόντων αναθέτουσας αρχής, κατά το στάδιο εκτέλεσης συμβάσεων υπηρεσιών, σύμφωνα με την παρ. 1.ιστ) του άρθρου 163 του Ν.3852/2010.
Εισηγήτρια: Αριστείδου Ευμορφία, προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας ΠΝΑΙ

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση σύναψης και Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κ2 α.ε. για το έργο: Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη στη νήσο Ρόδο στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας «Τhe Rhodes Co_Lab».
Εισηγητής: Γιώργος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση Προγραμματισμού Δράσεων Πολιτισμού και Αθλητισμού περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έτους 2023
Εισηγήτρια: Μαρία Ζωΐδου, προϊσταμένη της Δ/νσης Τουρισμού – Πολιτισμού – Αθλητισμού, Απασχόλησης και Διά Βίου Μάθησης Κυκλάδων

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οικονομικού έτους 2021.
Εισηγήτρια: Μαρία Ελευθερίου, προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικού Κυκλάδων

ΘΕΜΑ 11ο: Έκθεση Αποτελεσμάτων Εκτέλεσης Προϋπολογισμού Γ΄ & Δ Τριμήνου 2022 Π.Ν.Α.
Εισηγήτρια: Μαρία Ελευθερίου, προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικού Κυκλάδων.

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για το έργο «Ενοικίαση ψύκτη και κατασκευή υποδομών» στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Εισηγήτρια: Χαρίκλεια Γιασιράνη, αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας-Κοινωνικής Μέριμνας και Κοινωνικών Παντοπωλείων Δωδεκανήσου

ΘΕΜΑ 13ο: Ακύρωση της υπ’ αριθμ. 422/20222 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» για το έργο «Αναβάθμιση εγκαταστάσεων των μονάδων τεχνητού νεφρού και περιτοναϊκής κάθαρσης του Γ.Ν. Ρόδου»
Εισηγήτρια: Χαρίκλεια Γιασιράνη, αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας-Κοινωνικής Μέριμνας και Κοινωνικών Παντοπωλείων Δωδεκανήσου

ΘΕΜΑ 14ο: Λήψη απόφασης για τη χρήση της επιχορήγησης της Λειτουργία Σχολής Δυτών Καλύμνου, η οποία εγκρίθηκε με την υπ.αριθμ. 49/2022 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο οικονομικό έτος 2023.
Εισηγητής: Εμμανουήλ Μουσελλής, Έπαρχος Π.Ε. Καλύμνου

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΝΑι και της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου για την υλοποίηση της πράξης «Εκπόνηση μελετών για την αποκατάσταση και ανάδειξη του κτηριακού συγκροτήματος της Σχολής (πρώην Μονής) Ουρσουλινών στα Λουτρά της Τήνου».
Εισηγήτρια: Αναστασία Δεληγιάννη, Έπαρχος Τήνου

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση Σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας για τη μελέτη και το έργο «Γήπεδο Ποδοσφαίρου 5Χ5 Αρτεμώνα Σίφνου».
Εισηγήτρια: Έλλη Χωριανοπούλου, Έπαρχος ΠΕ Μήλου.

ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των Δήμων Ιητών και Φολεγάνδρου για την υλοποίηση της πράξης «Αποκατάσταση τμήματος οδοστρώματος στο Καραβοστάση Φολεγάνδρου».
Εισηγητής: Χαράλαμπος Δαρζέντας, Έπαρχος Π.Ε. Θήρας.

ΘΕΜΑ 18ο: Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ιδρύματος Καθολικών Νάξου «Ο Τίμιος Σταυρός», για την υλοποίηση της πράξης «Εκπόνηση μελετών για την αποκατάσταση του Μεγάρου των Ιησουιτών στη θέση Καλαμίτσια Μελάνων Νάξου».
Εισηγήτρια: Ευδοκία Κατσάνη, αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων

ΘΕΜΑ 19ο: Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και δήμου Σύρου – Ερμούπολης για την υλοποίηση του έργου «Επισκευές – συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια Δήμου Σύρου – Ερμούπολης (Β’ φάση)».
Εισηγητής: Μάρκος Δαδάος, περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Σύρου

ΘΕΜΑ 20ο: Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Λέρου για το έργο «Επισκευή ράμπας πρυμνοδέτησης πλοίων μόλου λιμένα Λακκίου Λέρου».
Εισηγητής: Ιωάννης Θεμέλαρος, περιφερειακός σύμβουλος ΠΕ Καλύμνου

ΘΕΜΑ 21ο: Έγκριση Σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ του δήμου Πάτμου και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την πράξη «Μελέτη αξιολόγησης εναλλακτικών λύσεων διαχείρισης λυμάτων περιοχής Γροίκου Δήμου Πάτμου».
Εισηγητής: Εμμανουήλ Μουσελλής, Έπαρχος Π.Ε. Καλύμνου

ΘΕΜΑ 22ο: Έγκριση 1ης Τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου για το έργο «Διευθέτηση τμήματος ρέματος «Μπρασιανός» (Πλατύς) στη Δ.Ε. Αφάντου».
Εισηγητής: Νικολής Νικόλαος, αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δωδεκανήσου

ΘΕΜΑ 23ο: Έγκριση 1ης Τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου – ΕΛΚΕ για το έργο «Ανάδειξη της Αρχαίας Ακρόπολης του Αγίου Φωκά και διασύνδεση με την νεκρόπολη της Κυμισάλας – Β’ Φάση».
Εισηγητής: Χρήστος Μπάρδος, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Δωδεκανήσου και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

ΘΕΜΑ 24ο: Έγκριση 1ης Τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου – Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας για το έργο «Ερευνητικό πρόγραμμα διερεύνησης σεισμικής συμπεριφοράς και μέτρων βελτίωσης της σεισμικής απόκρισης της αναστήλωσης του Ναού του Πυθίου Απόλλωνα στην Αρχαία Ακρόπολη της Ρόδου».
Εισηγητής: Κάλλιστος Διακογεωργίου, αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων Δωδεκανήσου

ΘΕΜΑ 25ο: Ακύρωση Διαβαθμιδικής Σύμβασης με ΑΔΑ: ΨΥΡ87ΛΞ-Ε1Ι / 29-04-2021 με τίτλο: «Επισκευές-Συντηρήσεις σε σχολικά κτήρια του δήμου Σύρου Ερμούπολης (Γ’ Φάση) και συγκεκριμένα στο 6ο Σχολικό Συγκρότημα».
Εισηγητής: Μάρκος Δαδάος, περιφερειακός σύμβουλος ΠΕ Σύρου

ΘΕΜΑ 26ο: Αναπροσαρμογή των συμβατικών τιμών της υπ’ αριθμό πρωτ. 4794/24-12-2021 (21SYMV009839625/24-12-2021) σύμβασης των υπό προμήθεια προϊόντων για τους ωφελούμενους του προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ) για την Κοινωνική Σύμπραξη 54 Καλύμνου – Καρπάθου.
Εισηγήτρια: Καλλιόπη Νικολαΐδου, Έπαρχος Καρπάθου – Ηρωϊκής Νήσου Κάσου

ΘΕΜΑ 27ο: Εισήγηση περί τροποποίησης «ήσσονος αξίας – μη ουσιώδης» και περί παράτασης της συνολικής διάρκειας της από 20-07-2017 υπογραφείσας συμβάσεως με τίτλο: Παροχή Υπηρεσιών καθημερινής διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης του έργου: Ύδρευση Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά.
Εισηγητής: Νικόλαος Λυμπερόπουλος, Διευθυντής Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου

ΘΕΜΑ 28ο: Έγκριση παράτασης περιόδου δοκιμαστικής λειτουργίας της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης στη νήσο ΜΑΡΑΘΙ του δήμου Πάτμου», με Κωδ. ΟΠΣ:5001878.
Εισηγητής: Νικόλαος Λυμπερόπουλος, Διευθυντής Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου

ΘΕΜΑ 29ο: Ακύρωση της υπ’ αριθμ. 440/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου για το έργο «Διάνοιξη – διαμόρφωση δρόμου από Αυλάκι προς Χοχλακιά και τοποθέτηση διαδρόμων πρόσβασης στις παραλίες Αυλακίου και Χοχλακιάς»
Εισηγήτρια: Καλλιόπη Νικολαΐδου, Έπαρχος Καρπάθου – Ηρωϊκής Νήσου Κάσου

ΘΕΜΑ 30ο: Έγκριση παράτασης συμβατικού χρόνου της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού σε ανοικτά γήπεδα Μπάσκετ δήμου Κω».
Εισηγητής: Νικόλαος Λυμπερόπουλος, διευθυντής Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου

ΘΕΜΑ 31ο: Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού 2022 και Οικονομικού Προϋπολογισμού 2023 της ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ».
Εισηγήτρια: Ευρυδίκη Νάκη, πρόεδρος ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ».

ΘΕΜΑ 32ο: Ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού μέλους για Ανασυγκρότηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Ν. 2734/99 άρθρο 3 παρ. 2, για τη χορήγηση άδειας εγκατάστασης και χρήσης οικήματος, για την άσκηση επαγγέλματος εκδιδόμενου προσώπου επί αμοιβή.
Εισηγητής: Τριαντάφυλλος Καραγιάννης, Γενικός Δ/ντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

ΘΕΜΑ 33ο: Έγκριση παράτασης συμβάσεων μίσθωσης έργου έως 30-11-2023 για τεχνική υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων.
Εισηγητής: Λουκάς Καραδήμας, προϊστάμενος Τεχνικών Έργων Κυκλάδων

ΘΕΜΑ 34ο: Επικύρωση πρακτικών της 14ης/17-11-2022 Δια Περιφοράς Συνεδρίασης, 15ης/28-11-2022, 16ης/9-12-2022, και 1η/18-1-2023 συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου.