Τουρισμός

Η Ρόδος 4η στη λίστα με τους προορισμούς που επιθυμούν να επισκεφθούν οι Βρετανοί το 2023

Η Ιταλία και η Ισπανία είναι οι κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες οι Βρετανοί θέλουν να ταξιδέψουν φέτος – με τη Ρώμη, τη Βαρκελώνη και τη Βενετία να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, στην οποία έντονη είναι η ελληνική παρουσία.

Μια έρευνα που ανατέθηκε από την Celebrity Cruises σε 2.000 ενήλικες στο Ην. Βασίλειο, αποκάλυψε τους 25 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς που οι Βρετανοί που αναζητούν τον ήλιο ελπίζουν να ανακαλύψουν φέτος.

Τα ελληνικά νησιά έχουν περίοπτη θέση στη λίστα, με τη Ρόδο, την Κέρκυρα και την Αθήνα να βρίσκονται ψηλά, στην τέταρτη, την έκτη και την έβδομη θέση, αντίστοιχα. Ενώ, η Σαντορίνη και η Μύκονος ακολουθούν στην ένατη και τη δωδέκατη θέση.

Τέσσερις στους δέκα (41%) Βρετανούς που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι θέλουν να επισκεφθούν εφέτος κάποιο μέρος στο οποίο δεν έχουν ταξιδέψει στο παρελθόν.

Τοποθεσία και value for money στο επίκεντρο

Όταν κλείνουν τις διακοπές τους για το 2023, οι κορυφαίοι παράγοντες που λαμβάνουν υπόψη τους οι Βρετανοί είναι η τοποθεσία, η σχέση ποιότητας-τιμής και η οικονομική προσιτότητα. Οι καλές προσφορές εκτιμώνται επίσης, όπως οι εκπτώσεις για την έγκαιρη κράτηση.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 39% συμφωνεί ότι οι διακοπές αποτελούν υψηλή προτεραιότητα γι’ αυτούς το 2023, ενώ σχεδόν ένας στους δέκα (9%) τις θεωρεί κορυφαία προτεραιότητα.

Τέσσερις στους δέκα (39%) ανυπομονούν να γνωρίσουν τον τοπικό πολιτισμό στις φετινές τους διακοπές.

Η πολιτιστική αυθεντικότητα, οι πολυάριθμες δραστηριότητες και η δυνατότητα λήψης όμορφων φωτογραφιών, επηρεάζουν όσους επιθυμούν να κλείσουν ένα ονειρεμένο ταξίδι. Και όταν πρόκειται για καταλύματα, η συνδεσιμότητα είναι το κλειδί,με το 58% των ερωτηθέντων να θέτουν το Wi-Fi στην κορυφή της λίστας με τα απαραίτητα.

Οι Βρετανοί επιθυμούν να κερδίσουν μεγαλύτερη αξία για τα χρήματά τους το 2023, ενοποιώντας το κόστος των διακοπών, με το 36% να εκτιμά τα οφέλη της κράτησης όλων μαζί σε ένα πακέτο διακοπών.

Οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να αναζητούν την αξία, ακόμη και για τις πολυτελείς προσφορές και χαίρονται να συμπεριλαμβάνουν επιπλέον παροχές, όπως επιλογές για φαγητό, ποτά ή σπα.

“Δεν εκπλήσσομαι που βλέπω εμβληματικές πόλεις στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία να βρίσκονται τόσο ψηλά στη λίστα προτεραιότητας των ταξιδιωτών. Υπάρχουν τόσα πολλά μοναδικά μέρη για να επισκεφθεί κάποιος σε όλη την Ευρώπη και η Celebrity Cruises ταξιδεύει σε κάθε έναν από αυτούς τους 25 κορυφαίους προορισμούς”, σημειώνει η διευθύνουσα σύμβουλος η Celebrity Cruises  για την περιοχή EMEA, Jo Rzymowska.

Οι 25 προορισμοί που επιθυμούν να επισκεφθούν οι Βρετανοί το 2023

1.Ρώμη
2.Βαρκελώνη
3.Βενετία
4.Ρόδος
5.Φλωρεντία
6.Κέρκυρα
7.Αθήνα
8.Λισαβόνα
9.Σαντορίνη
10.Σεβίλλη
11.Νάπολη
12.Μύκονος
13.Μπριζ
14.Ντουμπρόβνικ
15.Κορσική
16.Σπλιτ
17.Πόρτο
18.Ίμπιζα
19.Μασσαλία
20.Πάλμα ντε Μαγιόρκα
21.Ρότερνταμ
22.Πορτοφίνο
23.Κάννες
24.Μάλαγα
25.Μπέργκεν

Πηγή: money-tourism.gr