Δωδεκάνησα

Πλακιωτάκης στο Αγαθονήσι: Προτεραιότητα η βελτίωση των συνθηκών ζωής των νησιωτών

Στο Αγαθονήσι βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκης από κοινού με τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μ. Κουτουλάκη.

“Είμαστε και θα είμαστε πάντα διπλά στους νησιώτες μας, θεωρώντας προτεραιότητα τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους”, δήλωσε σήμερα από το Αγαθονήσι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Εκεί ο κ. Πλακιωτάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του ακριτικού νησιού, τους δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους της περιοχής στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγαθονησίου ενώ αντάλλαξε ευχές και προσέφερε δώρα στα παιδιά.

«Η παρουσία μας στο Αγαθονήσι, έχει διπλό σκοπό», ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε: «Να φέρουμε δώρα στα παιδιά που δίνουν ζωή και προοπτική στο νησί και να ευχηθούμε σε όλες και όλους το καλύτερο για το 2023».

Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

«Να επαναλάβουμε», πρόσθεσε, ότι «όλοι, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στο Λιμενικό Σώμα, είμαστε και θα είμαστε πάντα διπλά στους νησιώτες μας, θεωρώντας προτεραιότητα τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους».

Ο κ. Πλακιωτάκης συζήτησε με το Δήμαρχο και τους κατοίκους του νησιού για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την προσωρινή αποδρομολόγηση του «Νήσος Κάλυμνος» και έγινε εκτενής αναφορά στις ενέργειες του Υπουργείου για αποκατάσταση της ομαλής συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης του νησιού, ενώ παράλληλα ετέθησαν συγκεκριμένες προτάσεις για ενίσχυση και αναβάθμιση της σύνδεσης με Σάμο και Κω.