Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου 2023
Αθλητικά

O Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου ζωντανά από την ΕΡΤ και το 2023 (video)

 

Σε νέα εποχή μπήκε ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου που διεξήχθη για 7η χρονιά με μεγάλη επιτυχία στις 10 Απριλίου 2022 στο «σμαραγδένιο νησί».

 

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου 2023.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου πραγματοποιείται από το 2014, έχοντας εξελιχθεί σε θεσμό.

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, υπήρξε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ3 και έτσι όλοι Έλληνες είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν τον ξεχωριστό αυτό αγώνα και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Ρόδου μέσω της τετράωρης live μετάδοσης.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η εξαιρετική συνεργασία με την κρατική τηλεόραση θα συνεχιστεί και για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς η ΕΡΤ3 ως χορηγός επικοινωνίας θα μεταδώσει ζωντανά τους αγώνες του 2023 και του 2024.

Το promo video του αγώνα

 

Η συμφωνία αποτελεί μία ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία για το Μαραθώνιο της Ρόδου καθώς δίνει την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερο κόσμο να γνωρίσει τη διοργάνωση, δημιουργώντας παράλληλα, ακόμα μεγαλύτερη προοπτική ανάπτυξης για τον αγώνα που έχει μπει για τα καλά στις καρδιές των Ελλήνων και των ξένων δρομέων.

Για τη συνεργασία με την ΕΡΤ3 η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΕΡΤ3 για τη συνέχιση της συνεργασίας που μόνο οφέλη έχει και για τις δύο πλευρές. Για μας αποτελεί το καλύτερο εφαλτήριο ώστε να αναπτύξουμε περισσότερο τον αγώνα μας και να προβάλλουμε σε όλη την Ελλάδα τη μοναδικότητα του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου. Παράλληλα μας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τις ομορφιές και τα πλεονεκτήματα του νησιού μας».

Ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου θα διεξαχθεί στις 30 Απριλίου 2023 και ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την οργάνωση του.

Πρόκειται για μια παραθαλάσσια διαδρομή δίπλα στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης με θέα το Αιγαίο, 42.195 μέτρα δίπλα στο απέραντο γαλάζιο, μία ξεχωριστή εμπειρία για τον κάθε δρομέα. Ένα αθλητικό γεγονός παγκόσμιας απήχησης, σχεδιασμένο, ώστε να αξιοποιήσει στο έπακρο το μοναδικό πολιτιστικό και φυσικό σκηνικό του νησιού της Ρόδου. Κάθε χρόνο, αθλητές από τουλάχιστον 50 χώρες έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε μία μοναδική κυκλική παραθαλάσσια διαδρομή. Η διαδρομή είναι επίπεδη, με καταπληκτική θέα το Αιγαίο και εξελίσσεται κατά μήκος της ακτογραμμής και των τειχών της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Οι δρομείς μπορούν να συμμετάσχουν σε:
Μαραθώνιο (εκκίνηση στις 07:30 π.μ),
Ημι-Μαραθώνιο (εκκίνηση στις 07:30 π.μ),
αγώνα 10K (εκκίνηση στις 07:40 π.μ) και
αγώνα 5K (εκκίνηση στις 11:50 π.μ)

 

Οι εγγραφές για τον 8ο Μαραθώνιο της Ρόδου έχουν ήδη ανοίξει για τα αγωνίσματα του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 5 και των 10 χλμ, στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr/   και είναι ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους να επωφεληθούν από προνομιακές τιμές σε εισιτήρια και διαμονή, συνδυάζοντας μάλιστα την παραμονή στη Ρόδο με την αργία της Πρωτομαγιάς.

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ. Επίσης, ο αγώνας υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ & του Υπουργείου Τουρισμού. Διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που περιλαμβάνει γνωστά αξιοθέατα της Ρόδου.

 

https://www.rhodesmarathon.gr/

https://www.facebook.com/roads2rhodes/

https://www.instagram.com/roadstorhodes/