Δωδεκάνησα Ρόδος

Ο Γιάννης Μηνατσής κι ακόμη ένα πρόσωπο στην επικαιρότητα! Φήμες και πληροφορίες για τις υποψηφιότητες στον Δήμο Καρπάθου

Πολλές οι κουβέντες, οι ζυμώσεις και οι φήμες για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023!

Από όλα αυτά που κυκλοφορούν στην πιάτσα καταρχήν κρατάμε την αγωνία της καρπαθιακής κοινωνίας για την επόμενη ημέρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι γνωστός Καρπάθιος μας έλεγε για τη θλιβερή πρωτιά του Δήμου Καρπάθου, όσον αφορά τις συνεργασίες και τα δημοτικά συμβούλια, όταν λοιπόν, κάπου στη χώρα, μιλούν για ένα «κακό παράδειγμα» δείχνουν την… Κάρπαθο!

Ας είναι, όπως μαθαίνουμε από την Β. Κάρπαθο ακούγονται δυο ονόματα τα οποία τα έχουν προσεγγίσει και τους ζητούν να ηγηθούν μιας παράταξης (έρχονται να συμπληρώσουν τα ονόματα που ήδη έχουμε αναφέρει από τα Καρπαθιακά Νέα).

Μιλήσαμε με τον πρώτο, τον πρώην έπαρχο κ. Γιάννη Μηνατσή, ο οποίος δεν έκρυψε ότι πολλοί είναι εκείνοι που έχουν επικοινωνήσει μαζί του και του ζητούν με το χέρι στην καρδιά να τραβήξει μπροστά! Να κάνει παράταξη και εκείνοι θα τον ακολουθήσουν.

Ο κ. Μηνατσής, πολύ γνωστός από τη θητεία του στο Επαρχείο, καταρχήν ευχαριστεί τους ανθρώπους που τον εμπιστεύονται και τον αγαπούν, σημειώστε μάλιστα ότι όχι μόνο δεν είναι λίγοι αλλά πρόκειται για σημαίνοντα πρόσωπα της κοινωνίας μας!

Ο κ. Μηνατσής, είναι ξεκάθαρο ότι έχει πείρα και γνώση κι αυτό είναι το δυνατό χαρτί του. Σήμερα βρίσκεται σε ενεργότατη θέση στο επιτελείο του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου και πρόσφατα εξελέγη Πρόεδρος στην Ένωση Πολυτέκνων Νομού Δωδεκανήσου.

Ο κ. Μηνατσής είναι εξαιρετικά ανήσυχος για τις εξελίξεις στην Κάρπαθο και θα μπορούσε όπως μας είπε να ηγηθεί μιας, το ξεκαθάρισε, μιας ενωτικής παράταξης για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. «Δεν υπάρχουν περιθώρια, όλοι αγαπάμε την Κάρπαθο κι αυτό πρέπει να εκφραστεί με πράξεις και όχι με λόγια. Δεν μπορεί να τραβά ο καθένας το δικό του προσωπικό δρόμο. Η Κάρπαθος μας είναι ευλογημένη, μας ενώνει κι αυτή δείχνει το δρόμο. Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι σταθερά ενεργός στο πλευρό του Γιώργου Χατζημάρκου και θα ακολουθήσω τη γραμμή που θα μου δώσει ο Περιφερειάρχης» ανέφερε στα Καρπαθιακά Νέα.

Θα μπορούσε συνεπώς ο κ. Μηνατσής να αποτελέσει μια δυναμική λύση στις βαλτωμένες ή αν θέλετε σιωπηλές εξελίξεις, που αφορούν τα δημοτικά δρώμενα.  Απομένει να δούμε εάν υπάρχει περιθώριο για μια μόνο μια παράταξη για τον Δήμο Καρπάθου, κάτι που θεωρούμε εξαιρετικά δύσκολο αν όχι αδύνατο. Σημειώστε ότι μόνο το 1955 κατέβηκε μια παράταξη στον Δήμο Πηγαδίων, από τότε δεν υπήρξε απολύτως καμιά ενωτική κίνηση!

Ο δεύτερος άνθρωπος που φαίνεται να έχουν προσεγγίσει πολλοί Καρπάθιοι είναι κι αυτός από τη Β. Κάρπαθο, έχει πείρα και γνώση σε πολιτικά δρώμενα και πρόκειται για πρόσωπο με ιδεολογικό πρόσημο όχι όμως εμπειρία  στα αυτοδιοίκητά, ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν τελικά επιθυμεί την όποια εμπλοκή του στις διαδικασίες.

25.11.2022

Μανώλης Δημελλάς

Καρπαθιακά Νέα