Περιφέρεια Πολιτική Ρόδος

Γ.Χατζημάρκος : “Σήμερα, η καρδιά της τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας χτύπησε στο Nοτιοανατολικότερο άκρο της” ( Video )

Το Καστελλόριζο και τη νήσο Ρω επισκέφθηκαν σήμερα περιφερειάρχες της χώρας που βρέθηκαν στη Ρόδο στο πλαίσιο διεξαγωγής του 8ου συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) το οποίο πραγματοποιήθηκε στο νησί την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Τα μέλη της ΕΝΠΕ μαζί με τον περιφερειάρχη Νοτίου ΑιγαίουΓιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο ΡόδουΑντώνη Καμπουράκη βρέθηκαν στη νήσο Ρω, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της κυράς της Ρω, παρουσία της φρουράς του νησιού που έψαλε τον εθνικό ύμνο.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα Mέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής:
“Σήμερα, η καρδιά της τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας χτύπησε στο νοτιοανατολικότερο άκρο της.
Τη μεγαλύτερη ελληνική γη επισκεπτόμαστε οκτώ περιφερειάρχες της Ελλάδας, μόλις ολοκληρώσαμε στη Ρόδο το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών.
Ευχαριστώ τους καλούς φίλους και συναδέλφους Apostolos Tzitzikostas, Kostas Agorastos – Κώστας Αγοραστός, Giorgos Patoulis, Σταύρο Αρναουτάκη Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete, Φάνης Σπανός, Παναγιώτης Ε. Νίκας και Giorgos Kasapidis για την εξαιρετική τιμή, τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τους Αντιπεριφερειάρχες Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Χρήστο Ευστρατίου και Γιώργο Λεονταρίτη και φυσικά τον Υποδιοικητή της ΑΣΔΕΝ Υποστάτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγο Δημήτριο Βακεντή.
Πρώτη στάση στη γη της κυράς της Ρω όπου μια σπουδαία Ελληνίδα, η Δέσποινα Αχλαδιώτη, ανέβαζε καθημερινά την σημαία όσο ζούσε και αυτό το έκανε ως σκοπό ζωής, και μετά Καστελλόριζο. Μια επίσκεψη-φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ακρίτες μας και στις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας για το υψηλό φρόνημα και την αποτελεσματικότητα κατά την επιτέλεση του ιερού καθήκοντος της υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας της φύλαξης των ελληνικών και ευρωπαϊκών Συνόρων
Οι προκλήσεις της εποχής είναι μεγάλες. Οι ευκαιρίες βρίσκονται πάντα δίπλα στις προκλήσεις.
Με τις Περιφέρειες στο επίκεντρο, δεσμευόμαστε να εντοπίζουμε τις ευκαιρίες και να ξεπερνάμε τις κρίσεις. Να συνεχίσουμε να παραδίδουμε έναν απολογισμό έργου εξαιρετικά υψηλό και εξαιρετικά χρήσιμο για την κοινωνία και τη χώρα.
Από την Ρω, ενωμένοι, στην πρώτη γραμμή 🇬🇷🇬🇷🇬🇷
ΓΧ”