Αστυνομικό Κοινωνία Ρόδος

Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια μνημείου και η «οδός Ελένης Τοπαλούδη» στο Διδυμότειχο (Φωτο)

Σε μια λιτή και έντονα συγκινησιακά φορτισμένη τελετή στο Διδυμότειχο, τόπο καταγωγής της, έγιναν χθες τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που είναι αφιερωμένο στη μνήμη της άγρια δολοφονημένης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη

Στην ονοματοδοσία δρόμου στο όνομά της και στα αποκαλυπτήρια μνημείου για την αδικοχαμένη Ελένη Τοπαλούδη προχώρησε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου ο Δήμος Διδυμοτείχου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιμορφωτικών δράσεων, που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου.

topaloudi-glypto1.jpg
topaloudi-odos.jpg

Η τοποθέτηση της μαρμάρινης στήλης και η ονοματοδοσία έγιναν με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου.

Τέσσερα χρόνια μετά την άγρια δολοφονία της, το δημοτικό θέατρο γέμισε νεαρούς μαθητές που συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Διδυμοτείχου. Βαρύ το κλίμα και συγκινητικό όταν η Κούλα Αρμουτίδου, μητέρα της Ελένης, πήρε το λόγο προσπαθώντας να περάσει μηνύματα στα παιδιά και στον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζουν το συνάνθρωπο.

Δεν παρέλειψε ακόμη να εκφράσει για άλλη μια φορά την αγανάκτηση και το θυμό της για την μη ευνομούμενη πολιτεία, για την κοινωνία της υποκρισίας, της ανηθικότητας της έλλειψης αξιών και της ανεπάρκειας γονέων που μας περιβάλουν, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες ομιλίες από Ψυχολόγο και Κοινωνιολόγο.

Έπειτα, όλοι μαζί κατέβηκαν στον κεντρικό δρόμο της πόλης για τα αποκαλυπτήρια της οδού που μετονομάστηκε από Βασιλέως Γεωργίου, σε Ελένης Τοπαλούδη, καθώς και της μαρμάρινης στήλης, απέναντι από το Δημαρχείο, ώστε να μένει πάντα στη μνήμη η Ελένη, που το όνομα της έγινε συνώνυμο του αγώνα κατά της γυναικοκτονίας και της έμφυλης βίας.

Τέλος, την εκδήλωση πλαισίωσαν Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης, που παρουσίασαν δράσεις σχετικά με την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αναφορικά με την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Με πληροφορίες από e-evros.gr και evros-news.gr