Την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων θα τιμηθεί στην Αθήνα η κυρά Ρηνιώ της Κινάρου
Ρόδος

Την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων θα τιμηθεί στην Αθήνα η κυρά Ρηνιώ της Κινάρου

Την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στην Αθήνα θα τιμηθεί η κυρά Ρηνιώ της βραχονησίδας Κίναρος.

Η αξιωματικός που θα συνοδεύσει αεροπορικώς/ ξενοδοχείο/ εκδηλώσεις κτλ, θα είναι η  Λοχαγός (ΥΙ) Παναγοπούλου Μαρία από την Πάτρα, κόρη εκπαιδευτικών.

Η εκδήλωση θα γίνει στο στις 7.30 μμ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η θρυλική Ρηνιώ Κατσοτούρχη Θηραίου, μοναδική κάτοικος της Κινάρου. Η κυρία Ειρήνη γεννήθηκε στην Αμοργό και μεγάλωσε στην Κίναρο. Όταν παντρεύτηκε έζησε με την οικογένειά της στην Κάλυμνο προτού μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Όταν επέστρεψαν αποφάσισαν να εγκατασταθούν με τον άντρα της μόνιμα στην Κίναρο.

Το 2013 ο σύζυγός της έφυγε από τη ζωή και έκτοτε η κυρία Ρηνιώ έγινε η μοναδική κάτοικος της βραχονησίδας.

 

Live στις 21 Νοεμβρίου η εκδήλωση για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

 

Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με το “Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”, θα μεταδοθεί την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, η εκδήλωση για την Ημέρα των
Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Η κυρά Ρηνιώ από την Κίναρο έγινε τραγούδι (βίντεο)

Ρηνιώ Κατσοτούρχη: Η κυρά Ρηνιώ της Κινάρου έγινε τραγούδι – Οι στίχοι για τη ζωή της στο νησί – Τι λέει η ίδια

Η κυρά Ρηνιώ της Κινάρου, η μοναδική κάτοικος του νησιού, έγινε τραγούδι και οι στίχοι περιγράφουν τη ζωή και την καθημερινότητα της «περδικοπούλας του βράχου».

Η ίδια μίλησε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ για τη ζωή στην Κίναρο, λέγοντας ότι δεν θέλει να φύγει από το νησί και ότι «δεν μου λείπει τίποτα». Η Ρηνιώ Κατσοτούρχη άκουσε το τραγούδι και όπως είπε της άρεσε.

Ο Γιάννης Σολάρης ερμηνεύει το τραγούδι «Η κυρά του βράχου» σε στίχους και μουσική του Γιώργου Μπάιλα.

Η ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΒΡΑΧΟΥ

 

Ηκ. Ρηνιώ Κατσοτούρχη γεννήθηκε στην Αμοργό και μεγάλωσε στην Κίναρο. Όταν παντρεύτηκε έζησε με την οικογένειά της στην Κάλυμνο προτού μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Όταν επέστρεψαν αποφάσισαν να εγκατασταθούν με τον άντρα της μόνιμα στην Κίναρο. Το 2013 ο σύζυγός της έφυγε από τη ζωή και έκτοτε η κυρία Ρηνιώ έγινε η μοναδική κάτοικος της βραχονησίδας.

Πριν από λίγους μήνες εξέφρασε την επιθυμία της να εμβολιαστεί και γρήγορα έσπευσε στο νησί κλιμάκιο της μονάδας εμβολιασμού από την Αμοργό.

Κυρά Ρηνιώ: Η καθημερινότητα στην Κίναρο

Σε πρόσφατη συνέντευξη στον Αθήνα 9,84, η κυρά Ρηνιώ είχε περιγράψει τη ζωή στην Κίναρο. «Κάθε πρωινό στο νησί είναι κουραστικό. Ξυπνώ από τις 6, ταΐζω τα ερίφια, μετά πηγαίνω στην εκκλησία που είναι σε απόσταση χιλιομέτρου από εδώ, ανάβω τα καντήλια, κάνω όσες δουλειές χρειάζεται, κατεβαίνω κάτω και ξαναρχίζω πάλι… Κάποτε υπήρχαν πολλοί κάτοικοι εδώ, αλλά στη συνέχεια έμεινε μόνον ο πατέρας μου, ονόματι Θηραίος. Πήγα στην Αυστραλία, κατόπιν γύρισα στην Κάλυμνο και όταν ο πατέρας μου ζήτησε να αναλάβω την Κίναρο επειδή ο ίδιος είχε μεγαλώσει, το έκανα γιατί αγαπώ το νησί.

» Τα δυο μου παιδιά είναι στην Κάλυμνο και ο μεγάλος στην Αυστραλία. Ο μικρός μου γιός έρχεται μόλις βρίσκει κάποιο αλιευτικό. Ο χειμώνας είναι δύσκολος στο νησί. Με τα κρύα και τις κακοκαιρίες δεν περνά καΐκι, όπως τώρα, που έχει να φανεί πολύ καιρό. Οι νοτιάδες δεν αφήνουν να μπει σκάφος στο λιμάνι. Για τις τροφοδοσίες, υπάρχει ένα καϊκάκι που έρχεται κάθε 15 ημέρες από την Αιγιάλη».

«Γιατροί και εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ακόμα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να’ ναι καλά» την επισκέπτονται και είναι εκεί για ό,τι χρειαστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *