Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος: Η πρώτη τουριστική Περιφέρεια της Ελλάδας, το Νότιο Αιγαίο, είναι σήμερα το Sustainability Hub του Τουρισμού της Ευρώπης

Δυναμικό παρών δίνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου, World Travel Market, που άνοιξε χθες τις πύλες της στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η Έκθεση WTM 2022 του Λονδίνου, συμπίπτει χρονικά με το κλείσιμο της τουριστικής σαιζόν για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τα οποία φέτος έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, το Νότιο Αιγαίο, σε σύγκριση με το 2019, χρονιά ορόσημο του ελληνικού τουρισμού, έκλεισε με το εντυπωσιακό ποσοστό αύξησης 15% που μεταφράζεται 6.100.000 επισκέπτες, με 34.500 διεθνείς πτήσεις.

 

 

Στη χθεσινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Έλληνα υπουργού Τουρισμού, τον κ. Κικίλια πλαισίωναν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο CEO της TUI Sebastian Ebel, καθώς και ταξιδιωτικοί παράγοντες της Μ. Βρετανίας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, γεγονός που καταδεικνύει την αναγνώριση της συνεισφοράς του Νοτίου Αιγαίου στη συνολική επίδοση της χώρας κατά την φετινή περίοδο, αλλά και τη σημασία που προσδίδει η κυβέρνηση στο ‘The Rhodes Co-Lab” project, που τρέχει με τη συνεργασία του Ομίλου TUI, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, με σκοπό να καταστήσει τη Ρόδο παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου τουρισμού.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, ο κ. Χατζημάρκος έκανε την ακόλουθη δήλωση από το Λονδίνο όπου βρίσκεται και την Έκθεση World Travel Market 2022:

Η πρώτη τουριστική Περιφέρεια της Ελλάδας, το Νότιο Αιγαίο, είναι σήμερα το Sustainability Hub του Τουρισμού της Ευρώπης.
Είχαμε την τιμή να μιλήσουμε για όλες τις πρωτοβουλίες που τρέχουν σε νησιά μας, στην καθιερωμένη Press Conference, στην World Travel Market, του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Μαζί με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, τον CEO της TUI Sebadtian Ebel, την CEO της Common Seas Jo Royle και την Director της ABTA Susan Deer, σε ένα panel που είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για ωριμότητα, τάσεις και μέλλον στον Τουρισμό.

Η Ρόδος με το project “The Rhodes Co-Lab”, η Αστυπάλαια με το “AstyBus”, η Τήλος με το “Just Go Zero”, η Χάλκη με το “Gr-eco Islands”, η Σύρος με το “Aegean Neorion Innovation Center” και η Νάξος με το “Naxos Smart Island”.
Πρωτοβουλίες που μας δίνουν τη δυνατότητα να πούμε σε όλο τον κόσμο οτι η δύναμη της θέλησης, της δημιουργίας και της συνεργασίας, μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο.
Οχι, δεν βρίσκονται τυχαία στο Νότιο Αιγαίο όλες αυτές οι πρωτοβουλίες. Είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού και σκληρής δουλειάς και είμαστε περήφανοι στην Περιφέρεια μας για το φιλόξενο κλίμα στην αλλαγή, στην καινοτομία, στην ανάληψη ευθύνης.

Στηρίζουμε διοικητικά, επιχειρησιακά ή οικονομικά, ή και με τους τρείς τρόπους ταυτόχρονα, όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που μετέτρεψαν το Νότιο Αιγαίο σε Sustanability Hub του Ευρωπαϊκού Τουρισμού και τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην απόφαση μας να φανούμε αντάξιοι της προσδοκίας των γενιών που ακολουθούν.
Αφήνουμε πίσω ό,τι μας τραυμάτισε, κοιτάμε ψηλά, κινούμαστε μπροστά και γυρνάμε τις σελίδες της προόδου. Μία-μία, με πάθος και αγάπη για την πατρίδα μας. Χωρίς να κοιτάμε πίσω, χωρίς να αφήνουμε την μικροψυχία και την μικροπολιτική να μας αποσπάσουν την προσοχή απο τον στόχο.
Βάζοντας τα νησιά μας στην θέση του οδηγού, σημειώνει καταλήγοντας ο κ. Χατζημάρκος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *