Περιφέρεια

Κώστας Χρυσοχοΐδης στον RV: Εξαιρετικά τα μηνύματα για το 2023 από το Λονδίνο. 21% πάνω οι διαθέσιμες θέσεις για Ρόδο, 22% για την Κω

Στο 17% η αύξηση συνολικά για το Νότιο Αιγαίο. Οι πτήσεις από Μ. Βρετανία θα ξεκινήσουν στις 2 Απριλίου και θα διαρκέσουν ως τις 5 Νοεμβρίου.

Από το Λονδίνο όπου βρίσκεται για την διεθνή έκθεση τουρισμού WTM, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού, Κώστας Χρυσοχοΐδης, μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Real Voice 99,5 με την Ρένα Παυλάκη, για τα αποτελέσματα των επαφών του με τουριστικούς παράγοντες της βρετανικής τουιστικής αγοράς. Όπως δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, μετά από τρία χρόνια συνεχούς ανοδικής πορείας του Νοτίου Αιγαίου, μέσα σε ιστορικά δύσκολες συνθήκες για τον παγκόσμιο τουρισμό και κυρίως μετά από το εκπληκτικό 2022, τα μηνύματα από το Λονδίνο, είναι μόνο θετικά για την σαιζόν του 2023.

“Οι διαθέσιμες θέσεις από την Μ. Βρετανία για το 2023, σε σχέση με το 2022, είναι αυξημένες κατά 21% για Ρόδο, 22% για Κω και 17% συνολικά για το Νότιο Αιγαίο.” ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Όσον αφορά την διάρκεια της επόμενης σαιζόν, οι πτήσεις από τα αεροδρόμια της Βρετανίας θα ξεκινήσουν στις 2 Απριλίου και θα διαρκέσουν ως τις 5 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα (15:00 ώρα Ελλάδος) είναι προγραμματισμένη η κοινή συνέντευξη Τύπου στην WTM του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και του CEO της TUI Sebastian Ebel. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού “μοιράζεται” τη συνέντευξή Τύπου, γεγονός που, όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης,  καταδεικνύει την αναγνώριση της συνεισφοράς του Νοτίου Αιγαίου στις συνολική επίδοση της χώρας κατά την φετινή περίοδο, αλλά και τη σημασία που προσδίδει η κυβέρνηση στο ‘The Rhodes Co-Lab” project, που τρέχει με τη συνεργασία του Ομίλου TUI, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, με σκοπό να καταστήσει τη Ρόδο παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου τουρισμού.

Ακούστε τον εδώ: