Ρόδος

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με την άγκυρα στο πλοίο “Πρέβελης”

Το πλοίο είναι έτοιμο να συνεχίσει το δρομολόγιό του προς Χάλκη, Διαφάνι, Πηγάδια, Κάσο, Σητεία και Ηράκλειο

Πρόβλημα σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, το πρωί στο Ε/Γ-Ο/Γ ”ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν. Ρεθ. 06, καθώς κατά τη διαδικασία ανάσυρσης αγκυρών κατά τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι της Ρόδου, υπήρξε απώλεια της πίσω αριστερής άγκυρας.

Ακολούθησαν προσπάθειες  ανάσυρσης της άγκυρας και σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο είναι έτοιμο να συνεχίσει το δρομολόγιό του προς Χάλκη, Διαφάνι, Πηγάδια, Κάσο, Σητεία και Ηράκλειο.

Ταλαιπωρία για 400 επιβάτες του πλοίου «Πρέβελης» – Έσπασε η μία από τις άγκυρες

Περίπου 400 επιβάτες περίμεναν να αναχωρήσουν, στις 8 το πρωί της Κυριακής από το λιμάνι της Ρόδου με προορισμό τις Κάρπαθο, Κάσο, Σητεία, Ηράκλειο, Ανάφη, Σαντορίνη και τον Πειραιά, με το πλοίο «Πρέβελης».
Ωστόσο, όπως ενημερώθηκαν από το πλήρωμα, ο απόπλους του πλοίου θα πραγματοποιηθεί με καθυστέρηση, αφού υπήρξε αποκόλληση της πίσω αριστερά άγκυρας, κατά τη διάρκεια του κατάπλου του «Πρέβελης» στη Ρόδο, το απόγευμα του Σαββάτου.

Πότε θα αναχωρήσει το πλοίο από τη Ρόδο
Η άγκυρα εντοπίστηκε και ανασύρθηκε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ που επιβαίνει στο πλοίο, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για τη συγκόλλησή της. Πρόκειται για το δεύτερο δρομολόγιο του πλοίου μετά τον δεξαμενισμό του όπου ελέγχθηκε, ωστόσο, η εκτίμηση είναι ότι η αναχώρηση του «Πρέβελης» από τη Ρόδο δεν αναμένεται να γίνει πριν από τις 11 το πρωί.