Χαράλαμπος Ταϊγανίδης: «Η τουρκική ακταιωρός ερχόταν κατά πάνω μας» (video)

«Ήμασταν στα χωρικά μας ύδατα. Όταν είσαι μέσα στο σπίτι σου προχωράς με ασφάλεια, δεν χρειάζεσαι αστυνομικό» σχολίασε ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης.

Για το ασύλληπτο περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό να τον παρενοχλεί ενώ προσπαθούσε να εκπληρώσει το τάμα του να κολυμπήσει από τη Ρόδο στη Σύμη μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο Παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης.

Σε βίντεο ντοκουμέντο, μάλιστα, από το σκάφος στο οποίο επέβαινε η Αφροδίτη Σκαφιδά που στήριζε τον Έλληνα Παραολυμπιονίκη μαζί με τον Πύρρο Δήμα, έχει καταγραφεί η στιγμή που η τουρκική ακταιωρός έχει πλησιάσει τα ελληνικά σκάφη.

«Αγχωθήκαμε πάρα πολύ»

Ο ίδιος περιέγραψε πως βίωσε την απαράδεκτη αυτή πρόκληση των Τούρκων: «Κολυμπούσα, δεν πρόσεξα τι γινόταν έξω, δεν είχα και τη δυνατότητα να καταλάβω. Κάποια στιγμή ακούμε ότι έρχεται κατά πάνω μας με μεγάλη ταχύτητα ένα σκάφος, και οι ίδιοι δεν ξέρανε τι ήταν αυτό το σκάφος. Όταν πλησίασε πολύ είδαν ότι ήταν από το τουρκικό λιμενικό. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ακούμε πάντα τους ειδικούς, ακούμε να λένε ψυχραιμία και κάνουμε αυτά τα οποία μάς λένε».

«Αγχωθήκαμε πάρα πολύ να πω την αλήθεια γιατί ερχόταν κατά πάνω μας και ουσιαστικά μπήκε στα χωρικά ύδατα. Δεν ξέραμε πώς θα αντιδράσουν, αυτό ήταν το θέμα. Επειδή αντιδράσαμε πάρα πού σωστά και ψύχραιμα, όπως μάς λένε και οι ειδικοί, η ομάδα η δική μου, μού είπε “Χαράλαμπε συνέχισε να κολυμπάς” και ουσιαστικά απέκοψε δύο βάρκες, δεν ξέρω τι έλεγαν ή τι γινόταν γιατί μου τα είπαν μετά» είπε ο Έλληνας παραολυμπιονίκης μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

«Ό, τι σάς λέω ήταν όσα είδα μετά στην τηλεόραση και τι μού είπαν τα παιδιά επάνω στη βάρκα. Από εκεί και πέρα, μετά πλησίασε πάρα πολύ το σκάφος στο οποίο επέβαινε η οικογένειά μου. Ήταν ο Πύρρος Δήμας που με στήριζε πάρα πολύ σε όλο αυτό το εγχείρημα και η Αφροδίτη Σκαφιδά», συμπλήρωσε.

«Ήμασταν στα χωρικά μας ύδατα»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι στην αρχή της προσπάθειάς του το ελληνικό Λιμενικό ήταν «παρών» με σκάφος αλλά, στο μεσοδιάστημα όταν και συνέβη το περιστατικό, δεν υπήρχε σκάφος του Λιμενικού στο σημείο. «Ήμασταν στα χωρικά μας ύδατα. Όταν είσαι μέσα στο σπίτι σου προχωράς με ασφάλεια, δεν χρειάζεσαι αστυνομικό» σχολίασε δηκτικά ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης.

Σύμφωνα με τα μέλη της ομάδας του, καθώς ο ίδιος συνέχισε την προσπάθειά του, η τουρκική πρόκληση διήρκησε περίπου 3 λεπτά. «Ουσιαστικά, απ’ ότι άκουσα ρώτησαν αν ξέρουν να μιλάνε τουρκικά, τους είπαν πάνω στο σκάφος που επέβαινε ο Πύρρος Δήμας ότι όχι και πάμε Σύμη και φύγανε. Το εντυπωσιακό είναι ότι, στη συνέχεια, μάς ακολουθούσαν από πίσω. Δεν έκαναν τίποτα που θα μπορούσε να μας φέρει σε δύσκολη θέση, για ένα διάστημα συνέχισαν να μάς ακολουθούν μέσα στα χωρικά μας ύδατα. Σίγουρα αργότερα ήρθε το δικό μας Λιμενικό και αποτραβήχτηκαν».

«Το τάμα το κάναμε, δώσαμε τα μηνύματα που θέλαμε και όλα πήγαν τέλεια» κατέληξε ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης.

Please follow and like us:

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.