Ρόδος

Στους ρυθμούς της εκδήλωσης «Η Ρόδος για τη Ζωή» το νησί της Ρόδου

Στους ρυθμούς της εκδήλωσης «Η Ρόδος για τη Ζωή» κινείται όλο σχεδόν το νησί της Ρόδου, που αναμένεται την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, να «πλημμυρίσει» την πλατεία δημαρχείου.

Η ιδιαίτερα μεγάλη κινητοποίηση από συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, είναι κάθε χρόνο πιο δυναμική και πιο συγκινητική με μοναδικό σκοπό, την επίτευξη του στόχου της ΑΜΚΕ.

Ο φετινός στόχος, αφορά την αγορά ενός φορητού Υπερηχοτομογράφου της Μονάδας Επεμβατικής Ακτινολογίας του νοσοκομείου της Ρόδου, η χρήση του οποίου στον ογκολογικό ασθενή είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς με αυτό γίνεται η τοποθέτηση των κεντρικών συσκευών χημειοθεραπείας, (port catheters, PICC lines, central lines), ο καθετηριασμός κεντρικών αγγείων για επεμβατικές πράξεις, η παρακέντηση κακοήθων συλλόγων, αποστημάτων, συχνές και αναρίθμητες επιπλοκές στον ογκολογικό ασθενή σε θώρακα και κοιλία, βιοψίες συμπαγών οργάνων και λεμφαδένων προκειμένου τη διάγνωση της πιθανής νόσου κ.α.

Οι πωλήσεις των μπλουζών, που για τη φετινή χρονιά είναι χρώματος μωβ, ξεκίνησαν από τις αρχές του Οκτώβρη, με δεκάδες συλλόγους, σχολεία, και επιχειρήσεις να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία από άκρη σε άκρη σε όλο το νησί της Ρόδου.

Οι εθελοντές της εκδήλωσης, βρίσκονται κάθε μέρα στο περίπτερο της ΑΜΚΕ στον πεζόδρομο Πλαστήρα και περιμένουν όλους εσάς για την ενίσχυση του στόχου.

Ήδη, οι πωλήσεις των μπλουζών έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, με πολύ λίγα κομμάτια να έχουν απομείνει για το κάθε νούμερο, κάτι που αποδεικνύει τη στήριξη και την αγάπη του κόσμου που τη λαμβάνουμε και εκτός Ρόδου, αφού οι μπλούζες κάθε χρόνο ταξιδεύουν έως την άλλη άκρη της γης…!

 

Έτσι λοιπόν, στις 6 Νοεμβρίου, λίγο μετά τις 09:30 το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου, οι παρουσιαστές της εκδήλωσης, κ.κ. Τέρης Χατζηιωάννου και Χαρά Καραθανάση θα ξεκινήσουν την παρουσίαση.

Οι δρομείς που θα συμμετάσχουν στον αγώνα δρόμου, θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί, με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, να είναι αυτός που θα δώσει την εκκίνηση.

Μαζί με τον Πύρρο Δήμα θα βρίσκονται η πρωταθλήτρια στο επί κοντώ Αφροδίτη Σκαφίδα και ο χρυσός παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης.

Στη διάρκεια που θα πραγματοποιείται ο αγώνας δρόμου, θα απολαύσουμε το συγκρότημα «The Passengers Group», κα τον dj Λουκά Γιακουμάκη. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις τόσο των δρομέων, όσο και των ομάδων που πραγματοποίησαν όλο αυτό το διάστημα πωλήσεις των μπλουζών (σχολεία, σύλλογοι κλπ).

Τη σκυτάλη θα λάβει ο γυμναστής της εκδήλωσης, κ. Στέργος Κουπάδης που θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη προθέρμανση, ενώ το “Μουσικό Σύνολο Κρουστών” του Μουσικού Σχολείου, θα δώσει με τη σειρά του τον ρυθμό προκειμένου να ξεκινήσει το περπάτημα, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί.

Το καθιερωμένο περπάτημα που πραγματοποιείται κάθε πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη, δεν είναι άλλο από αυτό στο παραλιακό μέτωπο και έπειτα μέσα από την Τάφρο, μια διαδρομή που την απολαμβάνουν χιλιάδες συμπολίτες μας που στηρίζουν την εκδήλωση της ΑΜΚΕ «Η Ρόδος για τη Ζωή».