Σημαντική παρουσία της Περιφέρειας Nοτίου Αιγαίου στο Παρίσι, στην φετινή Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL Paris
Περιφέρεια

Σημαντική παρουσία της Περιφέρειας Nοτίου Αιγαίου στο Παρίσι, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL Paris 2022

 

Αξιοπρόσεκτη η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση τροφίμων του Παρισιού

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης των τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων,  συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2022, που  πραγματοποιείται 15-19 Οκτωβρίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο Parcdes Expositions de Paris-Nord Villepinte στο Παρίσι.

Η Περιφέρεια συμμετέχει στην μεγαλύτερη Διεθνή Εμπορική Έκθεση τροφίμων και ποτών του 2022 σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσδοκώντας την εξωστρέφεια των πιστοποιημένων προϊόντων της, θέλοντας έτσι να αναδείξει την μεσογειακή γαστρονομία και την δυνατότητα συνδυασμού με τις διακοπές.

Η συγκεκριμένη Έκθεση έχει υψηλή επισκεψιμότητα, προσελκύοντας εισαγωγείς, διανομείς και αγοραστές από όλο τον κόσμο. Δίνει την ευκαιρία πρόσβασης στην Ευρωπαϊκή, αλλά και τη Διεθνή αγορά συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών και στην στήριξη της αναγνωρισιμότητας των πιστοποιημένων προϊόντων.

Η SIAL Παρίσι διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και είναι μια διεθνής εκδήλωση για την καινοτομία των τροφίμων.

Στις προηγούμενες χρονιές συμμετείχαν περισσότεροι από 155.000 επισκέπτες και 7000 διεθνείς εκθέτες από 109 χώρες. Αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία, για όλους όσους συμμετέχουν στη βιομηχανία, να κλείσουν νέες συμφωνίες και να συναντήσουν πιθανούς νέους συνεργάτες και διανομείς.

H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει και φέτος με ένα μεγάλο, εντυπωσιακό περίπτερο και με πολλά τοπικά προϊόντα που έχουν πιστοποιηθεί.

Η Έκθεση έχει και φέτος έντονο τα γαλάζιο χρώμα του Αιγαίου.

Το περίπτερο της Περιφέρειας μας επισκέφθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, εκφράζοντας την ικανοποίηση του, τόσο για την συμμετοχή, όσο και για την ποιότητα των προϊόντων.

Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε στην SIAL το 2016, πιστή στην επιλογή της εξωστρέφειας, ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής της και με στόχο την αναγνώριση των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Την τελευταία τριετία, οπότε και η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και η προώθηση των τοπικών προϊόντων τους έγινε στρατηγικός στόχος της Περιφερειακής Αρχής, πάντα σε στενή συνάρτηση με τον τουρισμό, η Περιφέρεια έχει διακριτή παρουσία στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις του είδους.
Οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση της SIAL θα παρουσιάσουν τα τελευταία προϊόντα και καινοτομίες τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένου στον Πρωτογενή Τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη:

«Η Περιφέρεια μας πιστή στην εξωστρέφεια  συνεχίζει να ανοίγει δρόμους στα προϊόντα που παράγονται στα νησιά μας, σε συνεργασία με τους παραγωγούς μας που παρά τις δυσκολίες συνεχίζουν και παράγουν αυτούς τους θησαυρούς, που γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές των νησιών μας. Θα συνεχίσουμε ασταμάτητα να προβάλουμε και να αναδεικνύουμε τα προϊόντα μας σε όλο τον κόσμο».