Εργατικό Κέντρο Ρόδου: "Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Nοσοκομείο Ρόδου"
Ρόδος

Εργατικό Κέντρο Ρόδου: “Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Nοσοκομείο Ρόδου”

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί από την ΓΣΕΕ για τις 9 Νοεμβρίου θα συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

 Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

Συνεδρίασε χθες, 18 Οκτωβρίου 2022, ημέρα Τρίτη, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου και έλαβε απόφαση για τη συμμετοχή της στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ εκτιμώντας την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, δηλώνει ότι τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητο η Κυβέρνηση να πάρει ριζικές αποφάσεις όπως η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού και η καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους.

Για την περιοχή μας ειδικότερα η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α, η κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίων επίπεδα (τουλάχιστον 5 μήνες) και η ένταξη όλων των εποχικά απασχολούμενων κλάδων στο επίδομα ανεργίας όπως οι αμειβόμενοι οδηγοί ταξί, οι υπάλληλοι του αεροδρομίου και οι υπάλληλοι Κ.Α.Ε, αποτελούν επιτακτική ανάγκη.

Επίσης, ζητάμε να μην πραγματοποιηθεί καμία διακοπή ρεύματος σε κανέναν εργαζόμενο για τους δύσκολους μήνες του χειμώνα, να υπάρξει επιδότηση ενοικίου σε φοιτητές, δασκάλους, καθηγητές, στρατιωτικούς που υπηρετούν στο νησί μας καθώς επίσης να κηρυχθεί υποχρεωτική η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων και να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση των εργαζομένων στο καζίνο της Ρόδου.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ αποφάσισε η απεργιακή συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11:00πμ στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ώστε για ακόμη μία φορά να αναδειχθεί το πρόβλημα της απαξίωσης της δημόσιας υγείας, της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου και η κοροϊδία που βιώνουμε όλοι οι κάτοικοι με τις κούφιες υποσχέσεις για τη στελέχωσή του.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους, τους φορείς και τους πολίτες του νησιού να δώσουν βροντερό παρόν στην απεργιακή μας συγκέντρωση για να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι «Δεν πάει άλλο! Φτάνει! Έως εδώ η κοροϊδία!»

Το Ε.Κ.Ρ θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη του σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας. Οι τραγικές συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που βίωσαν και βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας που σηκώσαμε και σηκώνουμε, και τώρα το κόστος της ακρίβειας και ο δύσκολος χειμώνας που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δεν μας πτοούν. Αντίθετα, μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς ώστε μέσα από τους αγώνες μας όλοι μαζί να καταφέρουμε να επιβιώσουμε.

Όλοι μαζί στη συγκέντρωση την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11:00 στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου!!