Στις 15 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Οσίου Μελετίου στην Υψενή

Στις 15 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Οσίου Μελετίου στην Υψενή

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Οσίου Μελετίου του εν Υψενή στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Υψενής στη Λάρδο.

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε στους ευσεβείς Χριστιανούς ότι το Σάββατο 15 Οκτωβρίου θα τελεσθούν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Οσίου Μελετίου εν Υψενή, του Αγίου που αποτελεί γέννημα και καύχημα της Ρόδου.

Η Ιερά Ακολουθία των Εγκαινίων θα τελεσθεί υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρόδου  κ.κ. Κυρίλλου.

Για την αποπεράτωση του Ναού αγωνίσθηκε η αδελφότητα από το 2012 εώς σήμερα, με προτροπή και ευλογία του σεβαστού Ποιμενάρχη μας και  τη συνδρομη των πιστων.

Τα Εγκαίνια ενός Ναού είναι μια ιδιαίτερη ευλογία και μοναδικό γεγονός για την ιστορία του τόπου αλλά και όλης της Εκκλησίας του Χριστού.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σ’ αυτήν την πνευματική πανήγυρη. Η συμμετοχή σας θα αποτελέσει χαρά και τιμή για την Αδελφότητά μας.

 

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου
6:00 – 8:00 Αρχιερατικός Εσπερινός και Τελετή καταμερισμού (καταρτίσεως) των Αγίων Λειψάνων για τον εγκαινιασμό
Σάββατο 15 Οκτωβρίου
7:00 – 11:30 Ακολουθία του Όρθου, Εγκαίνια και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο.

Ο Όσιος Μελέτιος ο εν Υψενή Ρόδου
Ο Όσιος Μελέτιος γεννήθηκε στο χωριό της Λάρδου στη Ρόδο κατά τα δύσκολα και σκοτεινά χρόνια της τουρκοκρατίας. Κατά το Άγιο Βάπτισμα, έλαβε το όνομα Εμμανουήλ και στη ζωή του πορεύθηκε με λίγα γράμματα, αλλά γεμάτος χάρες, αρετές, αγνότητα, καθαρότητα και πολλή αγάπη για το Θεό.

Ο Όσιος Μελέτιος ήταν άνθρωπος προσευχής. Ανακάλυπτε τις ερημικές περιοχές γύρω από τη Λάρδο, βοσκώντας τα πρόβατα του πατέρα του και γαληνεύοντας την ψυχή του με την προσευχή και το ζήλο της μοναχικής ζωής. Σε μια από αυτές τις εξορμήσεις του, ένα όραμα του υπέδειξε την εικόνα της Παναγίας Υψενής στη ρίζα ενός δέντρου.

Έπειτα από αυτό το όραμα και καθοδηγούμενος από τη χάρη της Παναγίας, αποφάσισε να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή και να αφιερωθεί στο Θεό. Έτσι, έκτισε στο μέρος, όπου βρήκε την εικόνα τον Ιερό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

Χειροτονήθηκε από τον τότε Μητροπολίτη Ιερομόναχος και Ηγούμενος της Μονής. Έζησε αυστηρή ασκητική ζωή… Τα βράδια αποσυρόταν σε κάποιο σπήλαιο κοντά στη Μονή και προσευχόταν και την ημέρα εξομολογούσε τους Χριστιανούς, δίνοντας τους δύναμη να μην αλλαξοπιστήσουν στους δύσκολους εκείνους καιρούς. Έλαβε επίσης από το Θεό το χάρισμα των ιάσεων και θεράπευε ασθενείς και πνευματικά βασανισμένες ψυχές.

Για την εθνικό-θρησκευτική του δραστηριότητα, μισήθηκε και συκοφαντήθηκε από τους Τούρκους.

Τελικώς, ο Όσιος απέδειξε την αθωότητά του ενώπιον του Μητροπολίτη και εξέπνευσε. Τιμήθηκε ως Άγιος από τους Χριστιανούς και τα λείψανά του, τα οποία ευωδιάζουν συνεχώς , έχουν μοιραστεί σε διάφορους τόπους. Τμήμα των Ιερών Λειψάνων, φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Υψενής ως ανεκτίμητος θησαυρός και πηγή ιάσεων και ευλογίας για όσους ευλαβικά τα προσκυνούν.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.