Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: “Ευχαριστούμε τον Όμιλο TUI για την εμπιστοσύνη Χρέος απέναντι στις γενιές που έρχονται, το “Rhodes Co-Lab” είναι ο δικός μας πήχης

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού αλλά και ουσίας, ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού κολοσσού της TUI, Sebastian Ebel  , επέλεξε τη Ρόδο και τα γραφεία της Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου  για να αναλάβει τα ηνία του Ομίλου

Χθες  το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη στην Περιφέρεια  όπου  συμμετείχαν  ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης ,οι συνεργάτες του κ Ebel, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της TUI, απευθύνθηκε  διαδικτυακά για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, σε όλα τα στελέχη του ομίλου.

Ακολούθησε  σύσκεψη όπου εξετάσθηκε  η πορεία του πιλοτικού, πρωτοποριακού project  βιωσιμότητας και αειφορίας της Ρόδου ως τουριστικού προορισμού, με τον διακριτικό τίτλο «The Rhodes Co – Lab”.

Για μια ακόμη φορά ότι η Ρόδος επελέγη από τον Όμιλο TUI λόγω του υψηλού βαθμού συνεργασίας μεταξύ των φορέων της. Υπό αυτό το πρίσμα, πρόδρομος του πιλοτικού project που θα θέσει τους όρους για τον τουρισμό του μέλλοντος σε επίπεδο διεθνές, υπήρξε η «Πρωτοβουλία για τον Τουρισμό του Νοτίου Αιγαίου», η οποία συγκροτήθηκε μέσα στην πανδημία με τη συμμετοχή όλων των φορέων του τουρισμού και έφερε θεαματικά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Της εξειδίκευσης της στρατηγικής του project προηγήθηκε ευρύτατος και εξαντλητικός διάλογος, για την κατάρτιση του business plan του Co-Lab,  όπου όλοι ανεξαιρέτως οι τοπικοί φορείς είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις προτάσεις τους για ένα μοντέλο βιώσιμου και αειφόρου τουρισμού, με δεδομένο ότι η βιωσιμότητα του  τουρισμού στα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα, είναι το μεγάλο στοίχημα του μέλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αναθέσει στη διεθνή εταιρεία συμβούλων Price Waterhouse Coopers (PWC) την κατάρτιση του business plan,  στην τελική διαμόρφωση του οποίου συμπεριελήφθησαν  θέσεις και προτάσεις των εθνικών και τοπικών stakeholders, μετά από ευρύτατη διαδικασία διαβούλευσης

Το  business plan του Co-Lab,  εξειδικεύεται σε 6 στρατηγικούς άξονες, 13 στρατηγικούς στόχους και 26 δράσεις (έργα και άυλες δράσεις).

Ο Περιφερειάρχης  Νοτίου Αιγαίου κ .Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει τα εξής:
Καλό μήνα σε ολους !
Μια σημαντική ημέρα για εμάς η χθεσινή. Ο νέος πρόεδρος του ταξιδιωτικού ομίλου TUI, Sebastian Ebel, μας επισκέφθηκε στα γραφεία μας όπου είχαμε συνάντηση εργασίας για να εξετάσουμε την πρόοδο του “Rhodes Co-Lab”. Της πρωτοβουλίας που κτίστηκε για την εξασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος των τουριστικών προορισμών μας.
Χρέος απέναντι στις γενιές που έρχονται, το “Rhodes Co-Lab” είναι ο δικός μας πήχης και η απόδειξη, για μια ακόμη φορά, ότι ο σχεδιασμός, η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση στον στόχο είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί σε αποτελέσματα που η κοινωνία έχει ανάγκη.
Το γεγονός ότι η χθεσινή είναι και η πρώτη ημέρα ανάληψης καθηκόντων του Sebastian Ebel στη θέση του Προέδρου του Ομίλου TUI δείχνει την σοβαρότητα, το μέγεθος του εγχειρήματος.
Δεν υπάρχουν δύσκολοι στόχοι,
Υπάρχει μόνο θέληση και υπευθυνότητα.
Ευχαριστούμε τον Ομιλο TUI για την εμπιστοσύνη και ευχόμαστε στον Sebastian Ebel κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ✌️

Γ.Χατζημάρκος: “Ευχαριστούμε τον Όμιλο TUI για την εμπιστοσύνη Eυχόμαστε στον Sebastian Ebel κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα”

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "Creating a leading example for sustainable tourism of the future THE RHODES CO-LAB SUSTAINABLE DESTINATION SOUTH AEGEAN REGIO TUI GROUP 30 30.9.2022"