Στη Ρόδο ο S. Ebel στο παρθενικό του ταξίδι ως CEO της TUI
Περιφέρεια

Στη Ρόδο ο S. Ebel στο παρθενικό του ταξίδι ως CEO της TUI

Διαδικτυακά από τη Ρόδο η ανάληψη της ηγεσίας του ομίλου 

Σειρά επαφών με Περιφερειάρχη

Στην Ρόδο φθάνει σήμερα το απόγευμα ο -από αύριο- νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου TUI Sebastian Ebel, στο παρθενικό του ταξίδι ως επικεφαλής του ταξιδιωτικού γίγαντα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, θα υπάρξουν συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, για το πρόγραμμα Rhodes Co-Lab, το οποίο προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, θα παρατεθεί δείπνο εργασίας, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψης θα υπάρξει και συνάντηση με την οικογένεια Νικολαϊδη, του ομίλου Atlantica.

Στην Ρόδο θα βρεθούν επίσης ο διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων Thomas Ellerbeck, η υπεύθυνη Αειφορίας του ομίλου Charlotte Wwiebe, η Αντωνία Μπούκα Global head destination public policy group,και ο Ευάγγελος Γεωργίου, υπεύθυνος Επικοινωνίας, ενώ από την Ελλάδα θα βρεθεί ο Γιάννης Κουλουμπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο κλείνει το οικονομικό έτος της TUI, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σημαντική ανάκαμψη κύκλου εργασιών και αποτελεσμάτων, τα οποία θα ανακοινωθούν μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ σημαντικό γεγονός θα είναι η διαδικτυακή εκδήλωση αποχαιρετισμού του Fritz Joussen στο προσωπικό της εταιρίας και η πρώτη ομιλία του Sebastian Ebel, που θα γίνει από τα γραφεία της TUI στην Ρόδο.

Μάλιστα δεν είναι τυχαία η επιλογή της Ρόδου, αλλά η επιλογή εκφράζει την εξαιρετική πορεία του νησιού στην εφετινή τουριστική περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στελεχών της Tui και του Tui Care Foundation σε μία συνάντηση εργασίας, όπου μαζί με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Ομίλου Συμβούλων Price Waterhouse Coopers παρουσιάστηκε η πρόοδος που έχει σημειωθεί αναφορικά με την οριστικοποίηση του περιεχομένου της πρωτοβουλίας του The Rhodes Co-lab, την καινοτόμα συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον ηγέτη στον Τουρισμό όμιλο Tui, βάσει της οποίας ορίζεται ότι η Ρόδος, μεταξύ των 178 προορισμών, στους οποίους δραστηριοποιείται ο όμιλος, θα αποτελέσει τον πρώτο Πρότυπο Παγκόσμιο Τουριστικό Προορισμό.

Αντικείμενο της σύσκεψης εργασίας υπό τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, ήταν η εξειδίκευση της στρατηγικής του The Rhodes Co-lab, η οποία έλαβε υπόψη της τα συμπεράσματα από την ευρεία διαβούλευση που προηγήθηκε με  τους τοπικούς παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς από τον Τουρισμό αλλά και τον Πρωτογενή τομέα, με τη Δημόσια Διοίκηση, τα Επιμελητήρια, τα σωματεία εργαζομένων, μη κυβερνητικές οργανώσεις και όλη την εφοδιαστική αλυσίδα του τουριστικού προϊόντος.

Στη σύσκεψη, είχαν λάβει μέρος, πέραν των αντιδημάρχων του Δήμου Ρόδου και στελεχών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου Tui και του ιδρύματος Tui Care Foundation, που απαρτίζουν την ομάδα του έργου, οι εκπρόσωποι της Price Waterhouse Coopers που εκπόνησαν τη μελέτη για το πρόγραμμα καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, επόμενος σταθμός του έργου ορίστηκε το Φθινόπωρο με την παρουσίαση του επιχειρηματικού σχεδίου στην πλήρη του ανάλυση του, που θα θέσει σε τροχιά υλοποίησης το πενταετές πρόγραμμα The Rhodes Co lab, κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο.

Σημαντικοί σταθμοί του The Rhodes Co-lab

Τον Οκτώβριο του 2021, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο όμιλος Tui και το ίδρυμα Tui Care Foundation έκλεισαν την συμφωνία για την καθιέρωση της Ρόδου ως Διεθνές Κέντρο ενός ολιστικού μοντέλου Βιώσιμης Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας για τουριστικούς προορισμούς σε όλον τον κόσμο.

Ο Ιανουάριος του 2022 βρήκε τη Ρόδο να οδηγεί το δρόμο προς το μέλλον του βιώσιμου Τουρισμού, με την επίσημη παρουσίαση του The Rhodes Co-lab στον πρωθυπουργό, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί το πρόγραμμα. Αμέσως μετά, παρουσιάστηκε στους τοπικούς φορείς και στη κοινωνία της Ρόδου καθώς και στον Διεθνή Τύπο σε μία κοινή συνέντευξη Τύπου του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, του τότε διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Fritz Joussen, του Thomas Ellerbeck διευθύνοντος συμβούλου του ιδρύματος Tui Care Foundation, με τη συμμετοχή και του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

Tον Μάιο, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η υπογραφή του Συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του ομίλου TUI και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την παρουσία του Δημάρχου Ρόδου, οι οποίοι στη συνέχεια παρουσίασαν την πρωτοβουλία στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων, στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Τουρισμό και τις Μεταφορές, στον  επικεφαλής του τμήματος Ελλάδας – Κύπρου, της Γενικής Διεύθυνσης της Περιφερειακής και της Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαικής Επιτροπής Carsten Rasmussen, και σε ευρωβουλευτές.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε ευρεία διαβούλευση με όλους τους τοπικούς φορείς για την καταγραφή των θέσεων και των προτάσεων. Μετά και τη σημερινή συνάντηση, έχει συμφωνηθεί το πλαίσιο της στρατηγικής και η εξειδίκευση των δράσεων.

Το Φθινόπωρο, θα ανακοινωθεί σε πλήρη ανάλυση το επιχειρηματικό σχέδιο που θα θέσει σε τροχιά υλοποίησης το πενταετές πρόγραμμα.

Πηγή money-tourism.gr