Συνάντηση εργασίας με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορείς Ναυτιλίας
Δήμος

Συνάντηση εργασίας με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορείς Ναυτιλίας

Συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) και επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γεώργιο Κουμπενά είχε σήμερα στην αίθουσα Εθιμοτυπίας του δημαρχιακού μεγάρου ο δήμαρχος, κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης με αντικείμενο την ενίσχυση και «θωράκιση» του Θαλάσσιου Τουρισμού, από τους σημαντικότερους παραγωγικούς κλάδους για την τοπική οικονομία.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΕΕΚΦΝ, κ. Καλούδης Αντώνιος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ν. Δωδεκανήσου, κ. Βασίλης Παπαοικονόμου, ο Αντιδημαρχος Επικοινωνίας, Τύπου & Εθιμοτυπίας κ. Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ, κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης ο προϊστάμενος του γραφείου ασφαλείας του λιμένα Ρόδου, κ. Παναγιώτης Ντόκος, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, της ΕΛ.ΑΣ. και του Τελωνείου.
Το 2022, όπως ανέφερε ο κ. Κουμπενάς, αποτελεί μία μεταβατική χρονιά για τον θαλάσσιο τουρισμό, που ως κλάδος υπέστη σημαντικό πλήγμα τα δύο προηγούμενα χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού. Η ανάκαμψη του θαλάσσιου τουρισμού στη Ρόδο, όπως είπε είναι εντυπωσιακή και ευχαρίστησε το δήμαρχο, κ. Καμπουράκη για τη συνεργασία. Τόνισε δε ότι το λιμάνι της Ρόδου είναι πάντα φιλόξενο για τα κρουαζιερόπλοια.
«Θέλω να μας βλέπετε σαν δικούς σας ανθρώπους που σας καταλαβαίνουν», δήλωσε ο κ. Καμπουράκης, τονίζοντας ότι ο δήμος Ρόδου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, θα συνεχίσουν τις στοχευμένες ενέργειες και δράσεις για την ενίσχυση των προσεγγίσεων των κρουαζιεροπλοίων. Στάθηκε δε στην ανάγκη συνεργασίας όλων των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, με στόχο να εξασφαλισθεί το μέγιστο δυνατό επίπεδο εξυπηρέτησης των κρουαζιεροπλοίων και των επιβατών τους.