Ενημερωτική συνάντηση σχολικών τροχονόμων στο Δήμο Ρόδου
Δήμος

Ενημερωτική συνάντηση σχολικών τροχονόμων στο Δήμο Ρόδου

Ενημερωτική συνάντηση με τον Διοικητή της Τροχαίας Ρόδου, κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη και τον Αντιδήμαρχο Αναβάθμισης Σχολικών Μονάδων, Καθηγητή Παναγιώτη Σταμάτη είχαν Σχολικοί Τροχονόμοι της νέας σχολικής χρονιάς, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αρχικά ο Αντιδήμαρχος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους Σχολικούς Τροχονόμους, εκ μέρους και του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, για την προθυμία τους να αναλάβουν καθημερινά και με κάθε κόστος, το δύσκολο και υπεύθυνο έργο της ρύθμισης της κυκλοφορίας στις εισόδους και εξόδους των σχολείων, σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, τονίζοντας ότι αποτελεί ουσιαστικά μια ανεκτίμητη, εθελοντική, κοινωνική προσφορά στους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους διερχόμενους οδηγούς και γενικότερα στην τοπική κοινωνία της Ρόδου.

Κατόπιν, ευχαρίστησε θερμά τον Διοικητή της Τροχαίας Ρόδου για την προθυμία του να προσέλθει στο Δημαρχείο–όπως είχε κάνει ξανά στο παρελθόν-προκειμένου να ενημερώσει τους Σχολικούς Τροχονόμους και να παράσχει χρήσιμες οδηγίες για την αποτελεσματική πραγματοποίηση του καθήκοντος που αναλαμβάνουν.

Ο κ. Παπαδάκης έδωσε αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις αναφορικά με την εκτέλεση του υπεύθυνου έργου των Σχολικών Τροχονόμων και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν από όλες τις ενδιαφερόμενες και τους ενδιαφερόμενους, τονίζοντας ότι τόσο η ασφάλεια των παιδιών όσο και των ενηλίκων, είτε είναι γονείς, είτε οδηγοί είτε άλλοι πολίτες, είτε ακόμη κι αυτοί οι ίδιοι οι Σχολικοί Τροχονόμοι, προέχει καθημερινά. Επίσης, τόνισε ότι η Τροχαία Ρόδου θα είναι στο πλευρό τους σε περίπτωση προκλητικών συμπεριφορών από οδηγούς, οι οποίοι αδιαφορούν για τις υποδείξεις των Σχολικών Τροχονόμων.

Τέλος, στο πλαίσιο της εξαιρετικής αυτής ενημερωτικής συνάντησης, ο κ. Παπαδάκης εξήγησε στην πράξη και έδειξε στους Σχολικούς Τροχονόμους με ποιο τρόπο να υλοποιούν αποτελεσματικά το έργο τους στο χώρο μπροστά από το σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας, κατά την ώρα αποχώρησης των μαθητών, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Σταμάτη.