Περιφέρεια

Επίτιμη Δημότης Σύρου – Ερμούπολης η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ανακηρύχθηκε επίσημα επίτιμη δημότης Σύρου – Ερμούπολης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο μίας λιτής τελετής στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Την κα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος , ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας στην είσοδο του Δημαρχείου, ενώ την ανακήρυξή της παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και συγκεκριμένα ο Γιάννης Βρούτσης, εκπρόσωποι του Δικαστικού Σώματος, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπως και αιρετοί σύμβουλοι.

 

Επίτιμη Δημότης Σύρου – Ερμούπολης η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

 

“Στο πρόσωπό της εκφράζεται το πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας του ελληνικού έθνους καθώς και ο βαθύτατος σεβασμός προς τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αρχές, όπως η ισονομία και η ισότητα, αρχές τις οποίες προασπίστηκε με σθένος, συνέπεια και ευθυκρισία, μέσω του θεσμικού της ρόλου στο Δικαστικό Σώμα, το οποίο υπηρέτησε επί σειρά ετών, και συνεχίζει να προασπίζεται από το κορυφαίο αξίωμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας” ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος μεταφέροντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προσφέροντας ακολούθως στην ίδια την τιμητική πλακέτα.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βαθιά συγκινημένη ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους τους κατοίκους του νησιού, εκφράζοντας τη χαρά της γι αυτή την τιμή που ανέφερε ότι δέχεται, από έναν τόπο με σημαντικότατη ιστορία, με σπουδαίο παρελθόν και παρόν.

Κατά τη διάρκεια της παραμονή της στο νησί, η κ. Σακελλαροπούλου θα παραστεί στα εγκαίνια του διεθνούς φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων ANIMASYROS 2022, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σήμερα  Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 στο Θέατρο Απόλλων.