Ρόδος

ΕΚΡ: Κατάθεση Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Yπουργείο Εργασίας

Κατατέθηκε σήμερα από τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, Εγγλέζο Παναγιώτη, και τον Αντιπρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου και Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Σταμούλη Αθανάσιο, στο Υπουργείο Εργασίας η ΤΣΣΕ που υπέγραψε πρόσφατα το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Η σύμβαση προβλέπει αύξηση 9% από την αρχή του Σεπτέμβρη 2022 και στο τέλος της ισχύς της μπορεί να αποφέρει ονομαστική αύξηση βασικών 13%, όμως η μεσοσταθμική αύξηση φτάνει το 14,3%.

Επιπλέον συν 5% στους μετρ, τους σερβιτόρους και βοηθούς αυτών που απασχολούνται με σπαστό ωράριο.

Μια σύμβαση η οποία συνολικά θα αποφέρει πάνω από 20% αύξηση στους εργαζόμενους της περιοχής μας. Επιπλέον, ορίζει το εποχικό βοήθημα σε 11,5% και αποσαφηνίζει τα επιδόματα τουριστικής εκπαίδευσης για τους πτυχιούχους ανωτέρων σχολών, μέσω τουριστικών σχολών, μετεκπαίδευσης, ταχύρρυθμης εκπαίδευσης Ο.Α.Ε.Δ και αποφοίτων Ι.Ε.Κ.

Το αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου και τους τοπικούς φορείς θα γίνει η διαδικασία για να κηρυχθεί η υποχρεωτικότητα της ΤΣΣΕ στην περιοχή μας.

Στη σημερινή συνάντηση εκτός των άλλων, συζητήθηκε το θέμα της επέκτασης του επιδόματος ανεργίας σε επίπεδα των προ μνημονίων εποχής. Μία πρόταση η οποία έχει κατατεθεί από κοινού με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και αποτελεί σημαία διεκδίκησης για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου Ρόδου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.

Καλούμε τους τοπικούς βουλευτές να είναι συμπαραστάτες μας στην όλη αυτή προσπάθεια, η οποία μαζί με την πρωτοποριακή σύμβαση που έχει υπογραφεί θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους εργαζόμενους από όλη την Ελλάδας να απασχοληθούν στις επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Το Ε.Κ.Ρ και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου θα συνεχίσουν τον αγώνα για περισσότερες κατακτήσεις όπως το πράττουν όλα αυτά τα χρόνια.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….!!!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                      ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *