ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ
Ρόδος

Πλήθος κόσμου στα θυρανοίξια της Παναγίας της Γιάτρισσας στα Πηγάδια Καρπάθου (Φωτο)

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν με κάθε λαμπρότητα τα θυρανοίξια του ξεχωριστού ναού της Παναγίας της Γιάτρισσας στα Πηγάδια της Καρπάθου. 

Πρόκειται ουσιαστικά για τάμα της οικογένειας της Δρ Ειρήνης Παπανικήτα, του συζύγου της Θεοφίλη Καμπούρη και των θυγατέρων τους, Μαριάννας και Νίκης.

Η κόρη της Δρ Παπανικήτα, επίσης γιατρός Μαριάννα Καμπούρη, σώθηκε σαν από θαύμα στις 8 Σεπτεμβρίου 2019, ανήμερα των γενεθλίων της Παναγίας, από ένα φοβερό τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στη Γερμανία, όπως δήλωσε χθες η ίδια μιλώντας στη «Ροδιακή».

«Όπως αποδείχθηκε, η κόρη μου ήταν εξαιρετικά τυχερή, χάρη της Παναγίας της Γιάτρισσας, όπως η ίδια της αποκάλυψε σε όραμα στον ύπνο της.
Στο όραμα αυτό, η Θεοτόκος εμφανίστηκε να της δίνει κουράγιο και να της αποκαλύπτει πως την έσωσε και της παρήγγειλε μάλιστα  πως όταν θεραπευτεί εντελώς, θα πρέπει να κάνει κάτι θαυμαστό στο όνομά της.

Δεν πέρασαν καλά – καλά δύο μήνες και διερχόμενη από ένα ύψωμα στην περιοχή Δαματριά, στα Πηγάδια Καρπάθου, αντίκρισα μια σπηλιά που δεν φαίνονταν εξωτερικά,  παρά μόνο δύο τρύπες που χωρούσες σφηνωτά, και σκέφτηκα πως εκεί θα μπορούσε με το θέλημά Της, να ανεγερθεί το εκκλησάκι της.

Με τη βοήθεια Του Θεού,  ξεκίνησαν στον χώρο γρήγορα οι ανασκαφές, έγινε διαμόρφωση, βελτιώθηκε η βατότητα, οικοδομήθηκε το εξωκκλήσι και στις 3 Σεπτεμβρίου έγιναν τα Θυρανοίξια”.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της η προσκυνήτρια και φίλη της Δρ Ειρήνης Παπανικήτα, κα Ελένη Ψυλλάκη, που βρέθηκε στην Κάρπαθο από τη Ρόδο:

“ο ναός αυτός κτίστηκε σε μια μαγευτική τοποθεσία από την οικογένεια του Καμπούρη Θεοφιλη της ιατρού Ειρήνης Καμπούρη Παπανικητα και των κοριτσιών τους Μαριαννας και Νικης!!!!!

Ηταν όλα τέλεια οργανωμένα και με πολύ συγκίνηση παρακολουθήσαμε την τελετή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπαθου κύριο Αμβροσιο και τους πατέρες .Ήταν ιδιαίτερα συγκινητική η ομιλία της κόρης του ζεύγους ιατρου Μαριαννας, που μας περιέγραψε το όραμα που είδε σε εκείνο το σημείο, την Παναγία να σκύβει σε κάποιο άρρωστο άνθρωπο για βοήθεια !!!!οπως ακριβώς είναι και η εικόνα εκεί που τοποθετήθηκε !!!!

Ήταν μετά την σωτηρία της από παρ ολίγον θανατηφόρο ατύχημα στη Γερμανία !! Φώναξε ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ !!!!! Δυο νταλίκες αναμεσα τους …….
Συγκινημένη η οικογένεια μας ευχαρίστησε και στη συνέχεια πρόσφεραν πλούσιο φαγητό κρασί γλυκά σε περιπου 300 άτομα που πήγαμε να τους τιμήσουμε !!!!!!! Δεν έλειψε βέβαια και το Καρπαθικο γλέντι!!!!!!!!
Ειρηνη Θεοφιλη Μαριαννα Νίκη η Παναγία να σας προστατεύει και να δινει υγεία στον κοσμο!!!!!!”

 

         

Φωτογραφίες Ελένη Ψυλλάκη

 

Πηγή   Καρπαθιακά Νέα