Πολιτική

Απάντηση του Μηνά Νικολάου σε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Χαράλαμπο Κόκκινο για την ονοματοδοσία της Γέφυρας Κρεμαστής

Απαντώντας σχετικά στην κριτική του δημοσιεύματος μου, έχω ν αναφέρω ότι στην πόλη,  που ζούμε όλοι γνωριζόμαστε και μέσα από την πορεία μου έχω δώσει τα δικά μου δείγματα γραφής. Λυπούμαι για το γεγονός ότι μια  προσωπική άποψη που κατατέθηκε δημόσια,  και εκφράζει  την εκτίμηση μου στο έργο του Περιφερειάρχη, σ έναν άνθρωπο, που απέδειξε ότι αγαπά τον τόπο του και τιμά την θέση του με έργα και όχι με λόγια, όπως  αποδεικνύει καθημερινά, χρησιμοποιήθηκε από μια μερίδα συμπολιτών μας για να στραφούν εσκεμμένα εναντίον του.

Aναφορικά λοιπόν, η Νέα Γέφυρα Κρεμαστής, ένα έργο χρόνων υλοποιήθηκε, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο  46 χρόνια από τότε, που προέκυψε για πρώτη φορά η ανάγκη δημιουργίας της.

Έπρεπε να υλοποιηθεί αυτό το έργο;  Νομίζω ότι δεν διαφωνεί κανένας σε αυτό. Παρέμενε αυτονόητο για 46 χρόνια; Δυστυχώς, κάποια αυτονόητα πράγματα,  που ήταν σημαντικά στο πέρασμα των χρόνων αποδείχθηκαν ότι τελικά δεν ήταν αυτονόητα, αλλά εξακολουθούσαν παρόλα αυτά να παραμένουν σημαντικά.

Εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη γνωρίζω και σέβομαι ότι κάθε άποψη έχει τη δική της αξία όπως και εκτιμώ τις διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουν αναφερθεί. Κάποιες εξ αυτών τις συμμερίζομαι με ενσυναίσθηση και απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων των φονικών πλημμυρών του 2013.

Αγαπητοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ , η ελευθερία του λόγου είναι ένα από τα σημαντικότερα δικαιώματα, που έχει ένας πολίτης σε μια Δημοκρατία, αν όχι το πιο σημαντικό. Είχα το θάρρος της γνώμης μου και την κατέθεσα ενυπόγραφα. Με τη γνώμη αυτή μπορεί ελεύθερα να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει κανείς.

Είναι οξύμωρο να αναφέρεστε σε  πρακτικές που συναντάμε μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα, όταν το ύφος της απάντησης και οι υποδείξεις σας αποτελούν δείγμα αυταρχικής και πολιτικά απαράδεκτης συμπεριφοράς και μάλιστα  σαν να ετελεστη καποια ποινικά κολάσιμη πράξη .

Έχω μάθει και θέλω να τιμω  τους  ανθρώπους εν ζωή, όπως εκφράζω δημόσια την θετική μου άποψη για το έργο του Γιάννη Παρασκευά ενός από τους καλύτερους νομάρχες της περιοχής μας, του Γιάννη Μαχαιριδη, του Γιώργου Γιαννόπουλου, ανεξάρτητα των πολιτικών μας διαφορών, όπως και του αποτελεσματικού δημάρχου Χατζή Χατζηευθυμιου .

Θα σας πληροφορήσω λοιπόν ότι και  τολμώ και θα συνεχίσω να λέω  και να γράφω ελεύθερα την άποψη μου και το ίδιο συμβουλεύω και όλους τους συμπολίτες μου. Δεν θα πρέπει να γίνεται δεκτή καμία αντίληψη που να περιορίζει την ελευθερία του λόγου.

¨Όσον αφορά δε τις τοξικές δηλώσεις του κ. Κόκκινου, που εκτιμώ, ο οποίος σε μια άγονη αντιπαράθεση εξυπηρετώντας μικροκομματικά συμφέροντα προσπαθεί να βρει βήμα κάθε φορά για να διατηρήσει την παρουσία του στα κοινά, ξεδιπλώνοντας  βασικές δεξιότητες στη γραφή σεναρίων, για το  παιχνίδι των εντυπώσεων.  Είναι λοιπόν, άλλο πράγμα μια πολιτική παράταξη να μην χειροκροτεί την αντίπαλό της και άλλο να προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα που βοά μπροστά στα μάτια όλων.

Αγαπητέ φίλε Κόκκινε, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, στην ψηφιακή εποχή που ζούμε υπάρχουν δίαυλοι πληροφόρησης για το έργο μέσα από την πορεία τόσο την δική σας  όσο και όλων των πολιτικών προσώπων,  οπότε όποιος πολίτης θέλει να αναζητήσει τα γεγονότα για να διαμορφώσει τη δική του άποψη επ΄ αυτών, έχει πρόσβαση σε τόσες πολλές πηγές που δεν είναι εύκολο να παραπλανηθεί. Οπότε στην δική σας περίπτωση θα σας συμβούλευα να κάψετε το σενάριο.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε με επιστολή του στον Δήμαρχο Ρόδου να μην συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή ονοματοθεσίας του δήμου, γιατί  όπως αναφέρει τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του εκτελούν με συνέπεια το καθήκον τους απέναντι στην κοινωνία, που εκπροσωπούν, αρκούμενοι στην ηθική ανταμοιβή της εμπιστοσύνης που απολαμβάνουν εκ της τηρήσεως των δεσμεύσεως τους.

Η πράξη του αυτή δείχνει το  πολιτικό ήθος, το παράστημα και τον σεβασμό στον θεσμό που υπηρετεί.

Τον τιμώ και τον σέβομαι και ασπάζομαι την απόφαση του.