Εξώδικο προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου, για την υποστελέχωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος, υπέβαλε η διευθύντρια του τμήματος Π.Γαλανού
Ρόδος

Εξώδικο προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου, για την υποστελέχωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος, υπέβαλε η Π.Γαλανού

 

Την αποδιοργάνωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος  του Νοσοκομείου Ρόδου τονίζει σε εξώδικο προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου, η διευθύντρια του τμήματος Πολύμνια Γαλανού.

Άξιο λόγου είναι ότι η διευθύντρια έχει απομείνει και η μοναδική αναισθησιολόγος του τμήματος και όλου του νοσοκομείου.

Το εξώδικο κοινοποιείται στη 2η ΥΠΕ, στον υπουργό Υγείας, στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και στην Εισαγγελία της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, στο εξώδικο της κ. Πολύμνιας Γαλανού, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι στο νοσοκομείο Ρόδου υπηρετούν τρεις αναισθησιολόγοι εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνων.

Αποτέλεσμα, η μοναδική αναισθησιολόγος, η Πολύμνια Γαλανού, να πραγματοποιεί 21 εφημερίες κάθε μήνα αντί 5 ενεργών εφημεριών και δύο ετοιμότητας και να εξυπηρετεί δύο χειρουργικές αίθουσες στις οποίες κατά μέσο όρο το μήνα πραγματοποιούνται 280 χειρουργικές επεμβάσεις.

Στο τέλος του εξωδίκου, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου,  η κ. Γαλανού γράφει: «Επειδή είναι αδύνατον να αντέξω και να ανταποκριθώ στις ανάγκες των 2 χειρουργικών αιθουσών μόνη μου όταν την τουριστική περίοδο ο πληθυσμός του νησιού υπερβαίνει τους 300.000 κατοίκους, επειδή είναι ενδεχόμενο ή βέβαιο ότι η κατάσταση αυτή αν συνεχιστεί θα κοστίσει ανθρώπινη ζωή, σας καλώ άμεσα και κατά προτεραιότητα, να φροντίσετε για τη στελέχωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Ρόδου πριν να είναι αργά». Το εξώδικο στάλθηκε με ημερομηνία 30 Αυγούστου 2022

«Με το εξώδικο αίρεται η προσωπική ευθύνη της ιατρού» δήλωσε  στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο δικηγόρος Μανώλης Κουτσούκος, σημειώνοντας ότι η γιατρός είναι πλέον νομικά καλυμμένη σε περίπτωση που συμβεί κάτι. «Δεν αντέχει η κυρία Γαλανού.
Είναι εξουθενωμένη. Οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους» δήλωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *