Πολιτική

Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ η Ελευθερία Φτακλάκη

Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ γνωστοποίησε με επιστολή προς τον Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλο, η υποψήφια βουλευτής και Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής Λίτσα Φτακλάκη.

Οι λόγοι που οδήγησαν την  κ. Φτακλάκη στην απόφαση αυτή είναι η απουσία ξεκάθαρων πολιτικών θέσεων και η λειτουργία  του κόμματος με «καθεστωτικές» νοοτροπίες και «βυζαντινισμούς», όπως συγκεκριμένα αναφέρει.

Η κ. Φτακλάκη αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να πολιτευτεί με άλλον πολιτικό φορέα αφού όπως τονίζει χαρακτηριστικά κρατάει τις όμορφες και δημιουργικές στιγμές, τους κοινούς αγώνες και δράσεις για παραγωγή πολιτικής και παραμένει ενεργή πολίτης με προσωπική ταυτότητα πράξεων και ήθους.

Η επιστολή

Προς ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ
Υπόψη Γραμματέα κ. Ανδρέα Σπυρόπουλο

Ρόδος, 01.09.2022

Αγαπητέ Γραμματέα,

Μετά από ώριμη σκέψη, υποβάλλω την παραίτησή μου από την παράταξη, την οποία υπηρέτησα με ήθος, σεβασμό και πίστη στα Όργανα και στις αρχές της  για μια εικοσιπενταετία. Η παραίτησή μου συναρτάται, αφενός, με την απουσία ξεκάθαρων πολιτικών θέσεων και, αφετέρου, με τη λειτουργία  του κόμματος.

Οι σύγχρονες διεθνείς και ευρωπαϊκές προκλήσεις, οι ριζικές αλλαγές στις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, τα ζητήματα Δημοκρατίας, ισονομίας, κοινωνικής Δικαιοσύνης, θα πρέπει να μας ευαισθητοποιούν, προκειμένου να λειτουργούμε με αίσθημα ευθύνης και αποτελεσματικότητας για την παραγωγή πολιτικών, με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία. Κάθε άλλη πολιτική διαδρομή αποτελεί παρέκκλιση από τις αρχές και τις αξίες της Κεντροαριστεράς.

Κατά την πολυετή πολιτική μου διαδρομή πάντα λειτουργούσα προτάσσοντας το «εμείς» και όχι το «εγώ», διακρίνοντας με καθαρότητα και πολιτικό ήθος τις εκάστοτε πολιτικές μου επιλογές. Ευλόγως, οι «καθεστωτικές» νοοτροπίες και οι «βυζαντινισμοί» απέχουν μακράν από τις προσωπικές μου πολιτικές αρχές.

Υποβάλλω, λοιπόν, την παραίτησή μου από τον Τομέα Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, όπου και με όρισε η αείμνηστη Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά το 2019, ως Τομεάρχη, και καταθέτω την κάρτα μέλους μου.  Ως εκ τούτου, δεν θα είμαι υποψήφια Βουλευτής στα Δωδεκάνησα με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνοδοιπόρους μου στην πορεία της πολιτικής μου διαδρομής, ανθρώπους με τους οποίους συμπορευτήκαμε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του «ταξιδιού» στον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και αγωνιστήκαμε μαζί  για τις αρχές και τις θέσεις της δημοκρατικής παράταξης για μια σύγχρονη Κεντροαριστερά.

Από καρδιάς ευχαριστίες  σε όσες/ους με τίμησαν με τη ψήφο τους και πίστεψαν σε εμένα. Η ψήφος τους μου έδινε δύναμη να παλεύω για μια δικαιότερη κοινωνία, μια κοινωνία απαλλαγμένη από στρεβλώσεις του παρελθόντος, μια κοινωνία με επίκεντρο της τον άνθρωπο της καθημερινότητας και τις δυσκολίες που βιώνει στους  χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

Κρατώ τις όμορφες και δημιουργικές στιγμές, τους κοινούς αγώνες και δράσεις για παραγωγή πολιτικής και παραμένω ενεργή πολίτης με προσωπική ταυτότητα πράξεων και ήθους.

Με εκτίμηση,
Δρ. Ελευθερία Φτακλάκη
Διεθνολόγος-Πολιτικός Επιστήμων
Διδάκτωρ Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *