Περιφέρεια

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fraport Greece, Alexander Zinell

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος πραγματοποίησε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fraport GreeceAlexander Zinell, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Ρόδο για το «Summer Aviation Forum», που πραγματοποιείται στο νησί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε στον κ. Zinell την ικανοποίηση του για την έγκαιρη, παρά την πανδημία, ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης των τεσσάρων διεθνών αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα των Ρόδου, Κω, Μυκόνου και Σαντορίνης.

Γ. Χατζημάρκος: «Ο διαχειριστής των μεγάλων διεθνών αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου, Fraport, συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, αποδεικνύοντας ότι η συνεργασία γεννά επιτυχία»

 

Κατά τη συνάντησή τους, στην οποία συμμετείχε και ο Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας»Σάκης Ανυφαντής, συζήτησαν για την επιτυχία της τουριστικής περιόδου και τις εξαιρετικές επιδόσεις που σημειώνουν οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στο ρόλο της Πρωτοβουλίας Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, της οποίας πλέον από φέτος, η Fraport Greece αποτελεί ενεργό φορέα και συντελεστή.

Εκτενής συζήτηση έγινε επίσης για το μέλλον των υποδομών των αερολιμένων καθώς και για τη συνεργασία της εταιρείας με την Περιφέρεια στο κομμάτι της υποστήριξης των τουριστικών προορισμών σε επίπεδο προώθησης και μάρκετινγκ σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Τέλος, o Περιφερειάρχης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη συμμετοχή της εταιρείας στο The Rhodes Co-Lab, την πρωτοβουλία και το πενταετές πρόγραμμα που πρόκειται να μετατρέψει τη Ρόδο στον 1ο βιώσιμο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.

Ανανεώνοντας τη συνάντησή τους στο άμεσο μέλλον, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

“Οι επιτυχίες των νησιών είναι αποτέλεσμα μια ευρύτατης συλλογικής δουλειάς που περιλαμβάνει όλους τους συντελεστές της τουριστικής εμπειρίας. Επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, επαγγελματικοί φορείς, Αυτοδιοίκηση ένωσαν δυνάμεις. Ο διαχειριστής των μεγάλων διεθνών αερολιμένων του Νοτίου Αιγαίου, Fraport, συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό και αυτό αποδεικνύει ότι η συνεργασία χωρίς παρωπίδες και δογματισμούς πάντα αποδίδει και γεννά επιτυχία. Πρωταθλήτρια λοιπόν όχι μόνο στον Τουρισμό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά πάνω από όλα στην αντίληψη για συνένωση δυνάμεων.”