Τουρισμός

Ρόδος και Ηράκλειο στη 10αδα των Ευρωπαϊκών πόλεων που “ξεχειλίζουν” από τουρίστες | Λίγο πιο κάτω η Αθήνα

Δύο ελληνικές παρουσίες περιλαμβάνονται στο Top 10 των ευρωπαϊκών πόλεων με τον υψηλότερο αριθμό τουριστών ανά κάτοικο, με τη Ρόδο να βρίσκεται στην τέταρτη θέση και το Ηράκλειο στην έβδομη.

Ενώ, λίγο πιο κάτω, στη 14η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης της Holidu συναντάται η Αθήνα.

Η πύλη κράτησης ενοικιαζόμενων καταλυμάτων διακοπών Holidu (www.holidu.gr) αποκαλύπτει τις πόλεις με τους περισσότερους τουρίστες ανά κάτοικο, χρησιμοποιώντας ως βάση τον αριθμό των τουριστών το 2019, σε μια νέα μελέτη (www.holidu.gr/magazine/oi-poleis-tis-evropis-pou-ksehilizoun-apo-touristes).

Οι ευρωπαϊκές πόλεις που “ξεχειλίζουν” από τουρίστες

Στην πρώτη θέση τοποθετείται το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, με 36 τουρίστες ανά κάτοικο. Γνωστό για τις εντυπωσιακές πορτοκαλί στέγες του και τη συμμετοχή του στο διάσημο Game of Thrones, το Ντουμπρόβνικ δέχεται εισροή τουριστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Καλύτεροι μήνες για να επισκεφθεί κάποιος το Ντουμπρόβνικ είναι ο Μάιος στις αρχές ή από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Βενετία, με 21 τουρίστες ανά κάτοικο, μία πόλη που αντιμετωπίζει έντονα το φαινόμενο του υπερτουρισμού, για την αντιμετώπιση του οποίου πάρθηκε η απόφαση οι ημερήσιοι επισκέπτες να υποχρεούνται σε κράτηση και να πληρώνουν εισιτήριο για να εισέλθουν σε αυτή.

 

 

 

 

 

 

 

 

Καλύτεροι μήνες για επίσκεψη στη Βενετία είναι από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο.

Στην τρίτη θέση έπεται η Μπριζ, στο Βέλγιο, με 21 τουρίστες ανά κάτοικο. Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, η Μπριζ είναι μια μικρή πόλη με εκπληκτική αρχιτεκτονική και γραφικά κανάλια, που προσελκύει πλήθος κόσμου από τα τέλη Μαΐου μέχρι και το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού.

Οι μήνες που ενδείκνυνται για να επισκεφθεί κάποιος την πόλη είναι  Σεπτέμβριος και ο Μάιος στις αρχές.

Αμέσως μετά, στην τέταρτη θέση συναντάται η Ρόδος, επίσης με 21 τουρίστες ανά κάτοικο.

Το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, η Ρόδος είναι γνωστή για τα αρχαία μνημεία της και τα εκπληκτικά παραθαλάσσια θέρετρα, οπότε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί έχει 21 τουρίστες ανά κάτοικο. Μεσαιωνικά δρομάκια και παλάτια, καθώς κι εκπληκτικές παραλίες συνθέτουν έναν μοναδικό προορισμό.

Οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθεί κάποιος το νησί είναι ο Απρίλιος και ο Μάιος.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Ρέικιαβικ, στην Ισλανδία, με 16 τουρίστες ανά κάτοικο, στην έκτη η Φλωρεντία, με 13 τουρίστες ανά κάτοικο, στην έβδομη το Ηράκλειο, με 13 τουρίστες ανά κάτοικο, στην όγδοη το  Άμστερνταμ, στην Ολλανδία, με 12 τουρίστες ανά κάτοικο, στην ένατη το Δουβλίνο, στην Ιρλανδία, με 11 τουρίστες ανά κάτοικο και η δεκάδα ολοκληρώνεται με το Ταλίν, στην Εσθονία, με 10 τουρίστες ανά κάτοικο.

Στην 14η θέση της μελέτης βρίσκεται η ελληνική πρωτεύουσα με 8 τουρίστες ανά κάτοικο.

 

Πηγή   money-tourism.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *