Περιφέρεια

Περιφέρεια Ν.Αιγαίου-Αντίπαρος: Το όνειρο του μικρού Γιάννη έγινε πραγματικότητα

 ” Συγνώμη Γιάννη που αργήσαμε. Εντός του ’21 θα κατασκευάσουμε το γήπεδο ποδοσφαίρου που εσύ και τα άλλα παιδιά στην Αντίπαρο θέλετε να αποκτήσετε. Ένα γήπεδο σύγχρονο, ασφαλές, πλήρως εξοπλισμένο και με φωτισμό για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλες τις ώρες. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, έχει ήδη ξεκινήσει την σχετική διαδικασία για να δημοπρατήσουμε το έργο το συντομότερο δυνατόν. Για να είμαστε εντάξει στον λόγο μας”.

Ποιος το είχε πει και πότε; Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος σε ανοιχτή του επιστολή τον Δεκέμβριο του 2021

Τότε που είχε γίνει γνωστό το αίτημα του μικρού Γιάννη για ένα γήπεδο 8χ8 στην Αντίπαρο  Δύο χρόνια μετά, το γήπεδο είναι έτοιμο

Και την περασμένη εβδομάδα, ο Γιώργος Χατζημάρκος βρέθηκε στην Αντίπαρο και με τον μικρό Γιάννη περπάτησαν στο νέο γήπεδο του νησιού.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα social media αναφέρει τα εξής:

“O Γιάννης, μαθητής Δημοτικού στην Αντίπαρο, μας είχε ζητήσει να φτιάξουμε γήπεδο γιατί το νησί του δεν είχε και ο ίδιος δεν είχε που να παίξει με τους συμμαθητές του.

Μάλιστα, στην επιστολή που μας είχε στείλει, μας περιέγραφε πως είχε ξεκινήσει έρανο στο σχολείο για να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσό!

Για εμένα και τους συνεργάτες μου, η χθεσινή ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα. Στην Αντίπαρο, χθες, ξεκίνησε η τοποθέτηση του συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο που κατασκευάσαμε ως αποτέλεσμα της υπόσχεσης-δέσμευσης που αναλάβαμε απέναντι στον Γιάννη.

Του είχαμε υποσχεθεί τότε που μας έστειλε την επιστολή ότι θα κατασκευάσουμε ένα σύγχρονο γήπεδο για όλα τα παιδιά της Αντιπάρου και με φωτισμό για να μπορούν να το χρησιμοποιούν και μετά τα μαθήματα τους.

Την ημέρα αυτή, διάλεξα για να επισκεφθώ το έργο μαζί με τον Δήμαρχο Αντιπάρου Τάσο Φαρούπο και φυσικά τον Γιάννη.

Για να του πούμε ότι τρέφουμε μεγάλο σεβασμό στην γενιά του και τις ανάγκες της και πάντοτε τηρούμε τον λόγο μας.

Ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να τους δώσουμε μια πατρίδα καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε.

Το χαμόγελο στο πρόσωπο του Γιάννη, η μεγαλύτερη επιβράβευση μιας επίπονης πολιτικής και μάλιστα σε μια πολύ σκληρή περίοδο.

Αλλά, αυτό που μετράει είναι να δίνεις όλες τις μάχες, ανεξαρτήτως δυσκολιών.

Και να είσαι εντάξει στον λόγο σου” 

Αντίπαρος