Περιφέρεια

Κοντά στην οριστική ένταξη τους οι Νέοι Αγρότες της 3ης Πρόσκλησης

Πολύ κοντά στην οριστική ένταξη τους βρίσκονται οι ενδιαφερόμενοι νέοι αγρότες που υπέβαλαν αίτηση στήριξης στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών» του ΠΑΑ 2014-2020 κατά την μεταβατική περίοδο 2021-2022.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι υπηρεσίες της οποίας συντόνισαν τους υποψήφιους για ένταξη, ολοκλήρωσαν την αξιολόγηση των αιτήσεων στους προς ένταξη νέους αγρότες, με τα αποτελέσματα να είναι πάρα πολύ ευχάριστα.
Συγκεκριμένα φακέλους έχτισαν διακόσιοι σαράντα ενδιαφερόμενοι από τους οποίους οι διακόσιοι είκοσι δεν χρειάζεται να προσκομίσουν επιπλέον δικαιολογητικά και θεωρούνται δικαιούχοι του προγράμματος με συνολικό ποσό 8.472.500 ευρώ. Άλλοι επτά απαιτείται η προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών με ποσό 272.500 ευρώ και οι λοιποί δεκατρείς απορρίπτονται από τον διοικητικό έλεγχο, με δικαίωμα, όμως, υποβολής ένστασης.
Οι ενδιαφερόμενοι, που θα ήθελαν να ενημερωθούν για τα αναλυτικά αποτελέσματα του διοικητικού ελέγχου της αίτησης τους, μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική εφαρμογή του Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στην οποία είχαν υποβάλει την αίτηση στήριξης.
Μετά τα αποτελέσματα του διοικητικού ελέγχου των υποβληθέντων αιτήσεων ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένος στον Πρωτογενή τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε:
«Διαπιστώνω με χαρά ότι οι υπό ένταξη νέοι αγρότες της 3ης Πρόσκλησης του υπομέτρου 6.1 του ΠΑΑ 2014-2020, στην μεταβατική περίοδο 2021-2022, είναι στο τέλος της διαδικασίας και πολύ σύντομα, αφού περάσει η χρονική περίοδος που απαιτεί ο κώδικας διοικητικής διαδικασίας, να εισπράξουν το πριμ της εγκατάστασης που είναι αρκετά προσαυξημένο στην πρόσκληση αυτή.
Οι υπηρεσίες του πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας μας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, παρά την τραγική τους υποστελέχωση, ανταποκρίθηκαν με επιτυχία και σε αυτή την πρόσκληση. Υπολογίζω προς το τέλος του Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία. Είμαστε η μόνη Περιφέρεια που δεν θα έχουμε επιλαχόντες νέους αγρότες διότι καταφέραμε με τον περιφερειάρχη μας να έχουμε όλο το ποσό που απαιτείται ακόμα και στην περίπτωση ένταξης όλων των αιτήσεων».