Γ.Χατζημάρκος: ”Σήμερα είμαστε στην κατηγορία 4 του Κινδύνου Πυρκαγιάς. Είμαστε επιφυλακή. Όλοι“
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: ”Σήμερα είμαστε στην κατηγορία 4 του Κινδύνου Πυρκαγιάς. Είμαστε επιφυλακή. Όλοι“

Στην κατηγορία 4, πολύ υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιάς σήμερα Σάββατο 13 Αυγούστου 2022  προβλέπεται για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου).

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζχημάρκος με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει τα εξής :
“Σήμερα είμαστε στην κατηγορία 4 του Κινδύνου Πυρκαγιάς. Είμαστε επιφυλακή.
Ολοι !
Δεν ανάβουμε φωτιά, έχουμε τα μάτια μας ανοικτά, νοιαζόμαστε ✌️
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ Toπo ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ"
Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς  σε ορισμένες περιοχές της χώρας σήμερα Κυριακή 13 Αυγούστου.
Στη Ρόδο εκτάκτως ελικόπτερο δασοπυρόσβεσης και 10 πυροσβέστες
Πολύ υψηλός κίνδυνος (επιπέδου 4) αναμένεται σε τρεις περιοχές. Συγκεκριμένα σε Ρόδο, Τήλο και Σύμη.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr) στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκονται Ρόδος, Τήλος και Σύμη, ενώ υψηλός είναι ο κίνδυνος σε Κύθηρα, περιοχές της Μεσσηνίας και της Λακωνίας, Δωδεκάνησα, Λασίθι και νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κατηγορία κινδύνου 3).

 

Υψηλός κίνδυνος κατηγορίας 3 αναμένεται σε Κύθηρα, Λασίθι, περιοχές σε Μεσσηνία και Λακωνία και σε Δωδεκάνησα και ορισμένα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *