Περιφέρεια

Αύξηση της χρηματοδότησης σε 1,34 εκατ. ευρώ, για την ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού Κοσκινού Ρόδου

Το έργο που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατασκευής του, χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου
Την απόφαση αύξησης της χρηματοδότησης του έργου «Βρεφονηπιακός Σταθμός Κοσκινού Ρόδου», το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατασκευής του, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Ειδικότερα, με την τροποποίηση της Πράξης, ο προϋπολογισμός του έργου αυξάνεται από 1.181.930,84 ευρώ σε 1.344.162,73 ευρώ, συνολική και επιλέξιμη δημόσια δαπάνη.
Το έργο, δικαιούχος του οποίου είναι ο Δήμος Ρόδου, με απόφαση του Περιφερειάρχη είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση Βασικών Υποδομών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Το έργο αφορά στην κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού, με δυνατότητα φιλοξενίας 45 νηπίων και 24 βρεφών.
Το κτίριο κατασκευάζεται σε οικόπεδο εκτός σχεδίου, βορειοανατολικά του οικισμού Κοσκινού, Δήμου Ρόδου και θα αποτελείται από ισόγειο εμβαδού 419,66 τ.μ. και ημιυπαίθριους χώρους εμβαδού 3,11 τ.μ. Σύμφωνα με τη μελέτη, στο ισόγειο θα αναπτυχθούν όλοι οι χώροι που αφορούν την αποκλειστική εξυπηρέτηση των νηπίων και η τραπεζαρία, με πρόβλεψη να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος πολλαπλών χρήσεων, καθώς και χώροι προσωπικού και υγιεινής.
Στον πρώτο όροφο αναπτύσσονται όλοι οι χώροι που αφορούν την αποκλειστική εξυπηρέτηση των βρεφών καθώς και χώροι προσωπικού και υγιεινής.
Στο υπόγειο του κτιρίου θα αναπτυχθούν αποκλειστικά βοηθητικοί χώροι.
Επίσης , στο έργο περιλαμβάνεται η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (έπιπλα και ηλεκτρονικός εξοπλισμός) για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού.
Η ημερομηνία λήξης της Πράξης είναι η 31/12/2023