Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: ” Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε λογικές και αντιλήψεις και σε ότι αφορά την διαχείριση οδικών αρτηριών Δεν προσφέρονται οι δρόμοι μας για εμπορικούς σκοπούς”

 Αλλάζει η εικόνα της Έκθεσης Κρεμαστής ,από την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 έως την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022  Ο κεντρικός δρόμος της Κρεμαστής δεν θα κλείσει φέτος.

“Δεν συμφωνούμε και δεν συναινούμε με το κλείσιμο της λεωφόρου εκτός από την σκοπιμότητα, εξετάζουμε και τη νομιμότητα” επισημαίνει ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος 

Η Περιφέρεια αντιλαμβανόμενη την ιστορικότητα της έκθεσης της Κρεμαστής αλλά και με δεδομένο ότι η κεντρική αρτηρία είναι άκρως απαραίτητη για την μετακίνηση των τουριστών από και προς το αεροδρόμιο σε μια περίοδο που η τουριστική κίνηση στο νησί έχει ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες, γνωστοποίησε στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου ότι δεν συναινεί στην λήψη μέτρων διακοπής κυκλοφορίας της Επαρχιακής Οδού Ρόδου -Καμείρου, στο ύψoς του οικισμού Κρεμαστής, για την διενέργεια εμποροπανήγυρης.

Ο  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  Γιώργος Χατζημάρκος , με ανάρτηση του  στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης διευκρινίζει τα εξής :

 

“Σήμερα, χρειάστηκε να διευκρινίσουμε ορισμένα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την διαχείριση οδικών αρτηριών.
Το θέμα λοιπόν με το κλείσιμο ή όχι, για το διάστημα 12-23 Αυγούστου, του οδικού άξονα Ρόδος-Αεροδρόμιο στο ύψος της Κρεμαστής για τις ανάγκες της τοπικής εμποροπανήγυρης, δεν είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής. Η νομοθεσία θέτει συγκεκριμένους λόγους, προϋποθέσεις και όρους που στην περίπτωση αυτή δεν πληρούνται. Απλά.
Και επειδή δεν έχουμε ποτέ κρύψει και την θέση μας, ευθύνη όσων υπηρετούν τα κοινά είναι κατά την άποψη μας να παρουσιάζουν σε όλα τα θέματα την θέση τους, λέμε πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε λογικές και αντιλήψεις και σε ότι αφορά την διαχείριση οδικών αρτηριών. Δεν προσφέρονται οι δρόμοι μας για εμπορικούς σκοπούς και αυτό δεν αφορά φυσικά μόνο την Κρεμαστή της Ρόδου.
Το θρησκευτικό μας καθήκον μπορούμε να το υπηρετήσουμε και με λίγη παραπάνω προσοχή και σεβασμό και στην λειτουργία του νησιού από όλους μας, να λειτουργήσουμε συλλογικά υπεύθυνα.
Δεν συναινούμε λοιπόν γιατί η νομοθεσία δεν μας το επιτρέπει αφού σε κάθε περίπτωση οι 48 ώρες μπαίνουν ως σκληρό χρονικό ορόσημο απο τον νόμο.
Το ότι δεν συμφωνούμε στο κλείσιμο οδικών αρτηριών για ανάγκες της οποιασδήποτε εμποροπανήγυρης, οπουδήποτε, είναι σαφές και θα συνεχίζουμε να το υποστηρίζουμε αφού η ανάγκη να αλλάξουμε και εμείς νοοτροπία σε πολλά τέτοια ζητήματα είναι και αυτό συνθήκη μετάβασης σε μια νέα εποχή.
Σε μια νέα, καλύτερη και πιο υπεύθυνη, εποχή.”