Ρόδος

Το παιχνίδι των στημένων καταγγελιών για το ΕΚΑΒ Ρόδου αποκαλύπτεται

Το Σωματείο Εργαζομένων απειλεί να κηρύξει ανεπιθύμητο τον Χαράλαμπο Τσιμπλέκα, για τα όσα είπε στον Real Voice 99,5!

Δεν έχει προηγούμενο το κομματικό , όπως όλα δείχνουν, παιχνίδι που εδώ και καιρό παίζεται στις πλάτες του ΕΚΑΒ Ρόδου, την απαξίωση του οποίου κάποιοι εκ των έσω συστηματικά καλλιεργούν, ακόμη και με στημένες καταγγελίες, αλλά και με τον εξοστρακισμό και την απόπειρα φίμωσης όποιου τολμήσει να τους ακυρώσει το αφήγημα του μηδενισμού και  της καταστροφολογίας.

 

Πηγή RealVoice 99.5   της  Ρένας Παυλάκη 

 

Το περασμένο Σάββατο, ήλθαν σε γνώση του RV πληροφορίες  (οι οποίες επιβεβαιώθηκαν δημοσιογραφικά ως προς την εγκυρότητά τους) σύμφωνα με τις οποίες το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Ρόδου κηρύττει ανεπιθύμητο (!!!)  τον Προϊστάμενο, Χαράλαμπο Τσιμπλέκα, αν δεν δώσει εξηγήσεις(!!!) για τις δηλώσεις που έκανε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Real Voice 99,5 στις 13 Ιουλίου, σχετικά με τη επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ στο νησί της Ρόδου και τα μέσα που διαθέτει.

Δεδομένου ότι ο κ. Τσιμπλέκας – ο οποίος μίλησε στον RV κατόπιν έγκρισης του Προέδρου του ΕΚΑΒ , Νικολάου Παπαευσταθίου – δεν διατύπωσε προσωπικές απόψεις, αλλά περιορίστηκε σε επίσημα αριθμητικά στοιχεία (αναδημοσιεύονται στη συνέχεια του παρόντος άρθρου) που δεν επιδέχονται διάψευσης ή αμφισβήτησης, είναι τουλάχιστον τραγελαφικό, πέρα για πέρα φασιστικό και αντιδημοκρατικό, αλλά ταυτόχρονα και αποκαλυπτικό των σκοπιμοτήτων των καταγγελιών των δήθεν «αγανακτισμένων», που δεν διστάζουν να απαξιώσουν το έργο των συναδέλφων τους για να εξυπηρετήσουν αλλότριους σκοπούς.

Το ερώτημα που ευλόγως τίθεται είναι, αν όντως θεωρούσε το Σωματείο ή όποιος εξ ονόματός του ομιλεί, ότι ο κ. Τσιμπλέκας δεν αποτύπωσε την πραγματικότητα, για ποιο λόγο δεν υπήρξε άμεση διάψευση, αλλά μετά από 15 και πλέον ημέρες θυμήθηκαν να τον κηρύξουν ανεπιθύμητο; Η απάντηση είναι προφανής. Τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Τσιμπλέκας είναι αληθή, συνεπώς δεν μπορούσε να υπάρξει διάψευση, από την άλλη όμως επιχειρείται η φίμωση οποιουδήποτε θα μπορούσε, λέγοντας την αλήθεια, να χαλάσει το βολικό αφήγημα ενός ΕΚΑΒ που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του νησιού.

Το περιστατικό στην Ψαροπούλα

Η δημοσιογραφική έρευνα όμως έχει οδηγήσει και σε άλλα ευρήματα που επίσης επιβεβαιώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στο … βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Είναι ενδεικτικό το περιστατικό του τροχαίου στην Ψαροπούλα, το πρωί του Σαββάτου 9 Ιουλίου.

Στις 9:48 πμ, έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία email από το Σωματείο ΕΚΑΒ Ρόδου με το ακόλουθο μήνυμα:

«Τώρα ..Σοβαρό τροχαίο Ψαροπούλα …πιθανόν θανατηφόρο…. Δεν είχε ασθενοφόρο το ΕΚΑΒ ….. Αναμονή σε άλλο περιστατικό Κοσκινού….»

Η δημοσιογραφική έρευνα από αυτόπτες μάρτυρες, μας αναγκάζουν να θέσουμε εκ νέου ορισμένα ερωτήματα στο Σωματείο του ΕΚΑΒ και κυρίως στον διαχειριστή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο οποίος την ώρα της κρίσης, πρώτο μέλημά του ήταν να πει στα ΜΜΕ ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο!

Τα ερωτήματα:

  • Ποια ώρα ακριβώς συνέβη το τροχαίο;
  • Ποια ώρα ακριβώς έφθασε το πρώτο ασθενοφόρο;
  • Ποια ώρα έφτασε το δεύτερο ασθενοφόρο;

Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά. Από τις απαντήσεις, αν έχουν το θάρρος να τις δώσουν με την ίδια ευκολία που καταγγέλλουν – βγαίνουν αβίαστα τα συμπεράσματα περί στημένων ή μη  καταγγελιών και σκοπιμοτήτων που αυτές εξυπηρετούν.

Τα στοιχεία

Όσον αφορά τις δηλώσεις που προκάλεσαν την οργή του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Ρόδου κατά του κ. Τσιμπλέκα είναι τα εξής:

  • το ΕΚΑΒ στο νησί της Ρόδου διαθέτει 8 ασθενοφόρα, εκ των οποίων τα 6 έχουν χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Διευκρίνισε ότι η κατανομή των ασθενοφόρων γίνεται από την 2η ΥΠΕ.
  • Το μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ Ρόδου ανέρχεται σε 61 άτομα, μόνιμο επικουρικό προσωπικό
  • Όσον αφορά την επιχειρησιακή του ετοιμότητα, το ΕΚΑΒ, σε συμβάντα εντός πόλεως Ρόδου, φτάνει σε 8 έως 10 λεπτά το πολύ.
  • Όσον αφορά τις αεροδιακομιδές, μέσα στο 2021 έγιναν 207, διευκρινίζοντας ότι τις εγκρίσεις των αεροδιακομιδών δίνει η Πολεμική Αεροπορία, που διαθέτει τα πτητικά μέσα, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ.
  • Ως προς τις διακομιδές επειγόντων και χρόνιων περιστατικών, μέσα στο 2021 έγιναν 9.332. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 ανήλθαν σε 4.550. Αυτό δείχνει ότι ο μέσος ετήσιος όρος διακομιδών από το ΕΚΑΒ Ρόδου ανέρχεται σε 9.000 περιστατικά, που αναλογεί σε 24,6 διακομιδές ημερησίως.

Ο κ. Τσιμπλέκας ήταν σαφής και προφανέστατα, αυτό δεν άρεσε: “Το ΕΚΑΒ Ρόδου ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε περισσότερους εργαζόμενους, περισσότερα οχήματα και εξοπλισμό στη διάθεσή του”.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ και ακούστε τις επίμαχες δηλώσεις εδώ:

Το ζήτημα αναφέρθηκε σήμερα, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Real Voice 99.5, στο Σχόλιο της Ημέρας, ο δημοσιογράφος, αναλυτής,  Ζαχαρίας Λουδάρος, ο οποίος τόνισε ότι “το κομματικό κοστούμι δεν ταιριάζει στον συνδικαλισμό, γεγονός που ευθύνεται για την σημερινή θλιβερή εικόνα και απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος”. Πρόσθεσε ότι “δυστυχώς η υγεία προσφέρεται για εύκολη αντιπολίτευση”, ενώ για το ΕΚΑΒ της Ρόδου με αφορμή τις δηλώσεις Τσιμπλέκα είπε ότι αποτυπώνεται στη φράση “αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις απόψεις μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα”. 

Ακούστε τον εδώ:

 

Συμπερασματικά και σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας για την ενίσχυση της υγείας στα νησιά και οι διεκδικήσεις για περισσότερα μέσα, δεν έχει ταβάνι, δεν έχει οροφή. Είναι και πρέπει να είναι συνεχής. Οι προθέσεις των μονίμως καταγγελλόντων θα είχαν χροιά αντικειμενικότητας, αν είχαν έστω και μια φορά την ευαισθησία να απευθύνουν έναν έπαινο ή να εκφράσουν ένα “ευχαριστώ” σε εκείνους που υπερβαίνουν εαυτούς για να τους παρέχουν τα “εργαλεία” ώστε  να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο και κρίσιμο λειτούργημά τους. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ. Εκεί είναι που χάνονται οι όποιες καλές προθέσεις και η αξιοπιστία.

 

Πηγή RealVoice 99.5