Γ.Χατζημάρκος: "Τα νησιά μας, από νησιά άγονης γραμμής σε νησιά πρώτης γραμμής Παραδίδουμε έργα που βελτιώνουν καθοριστικά την ζωή των νησιωτών μας"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: “Τα νησιά μας, από νησιά άγονης γραμμής σε νησιά πρώτης γραμμής Παραδίδουμε έργα που βελτιώνουν καθοριστικά την ζωή των νησιωτών μας”

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε η επέκταση της αποβάθρας του λιμανιού των Λειψών
Η δημοτική αρχή των Λειψών τίμησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, για τη συμβολή του στην αναπτυξιακή πορεία του νησιού
Η υπογραφή σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία έγινε στις 8 Νοεμβρίου 2021 και το έργο που είχε ημερομηνία παράδοσης τον Νοέμβριο 2022, ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, 7 μόλις μηνών
Με ένα παραδοσιακό γλέντι και πολλά πυροτεχνήματα, οι κάτοικοι των Λειψών γιόρτασαν χθες το βράδυ την ολοκλήρωση και παράδοση ενός έργου ζωτικής σημασίας για το νησί, αυτό της επέκτασης της αποβάθρας του λιμανιού.
Τα εγκαίνια τελέστηκαν παρουσία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, του βουλευτή Δωδεκανήσου Γιάννη Παππά, του δημάρχου Λειψών Φώτη Μάγγου, του Επάρχου Καλύμνου Μανώλη Μουσελή, του Προέδρου της Ενεργειακής Α.Ε. Γιάννη Θεμέλαρου, του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Νίκου Παπασταματίου, του Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Νίκου Λυμπερόπουλου και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του Ομίλου SABO Δημήτρη Κοίλιαρη.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων η δημοτική αρχή των Λειψών τίμησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, για τη συμβολή του στην αναπτυξιακή πορεία του νησιού
Πρόκειται για ένα ακόμα από τα εκατοντάδες έργα που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά που στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργίας της προς τους μικρούς νησιωτικούς δήμους που δεν διαθέτουν διαχειριστική και τεχνική επάρκεια, ανέλαβε να το υλοποιήσει, βάσει Προγραμματικής Σύμβασης που έχει συναφθεί μεταξύ Περιφέρειας (φορέας υλοποίησης) και Λιμενικού Ταμείου Πάτμου (κύριος του έργου).
Η υπογραφή σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία έγινε στις 8 Νοεμβρίου 2021 και το έργο που ξεκίνησε αμέσως, ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ λίγων μηνών και πολύ νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα των 12 μηνών που συμπεριελάμβανε η εργολαβική σύμβαση.
Το έργο «Κατασκευή Επέκτασης Αποβάθρας Λιμένα Λειψών», προϋπολογισμού 969.692,59 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από Ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Αλιεία & Θάλασσα 2014 – 2020”, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Αφορά στην κατασκευή νέου κρηπιδώματος, μήκους 325 μέτρων, το οποίο έχει εξοπλιστεί με σύγχρονα συστήματα υδροληψίας και ρευματοδότησης για την υποδοχή και εξυπηρέτηση των σκαφών. Διαθέτει πλήρες δίκτυο πυρασφάλειας ενώ ο λιμένας είναι εξοπλισμένος με κρίκους, δέστρες και προσκρουστήρες.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:
“Τα νησιά μας, από νησιά άγονης γραμμής σε νησιά πρώτης γραμμής, γίνονται με αγάπη, ομαδική δουλειά, συνεργασίες και αφοσίωση. Δυο χρόνια πανδημίας, ήταν για εμάς περίοδος σκληρής δουλειάς και γι’ αυτό μπορούμε σήμερα να παραδίδουμε το ένα έργο μετά το άλλο. Γιατί, στον αρνητισμό και την μιζέρια απαντάμε με σχέδιο, αλήθειες, αποτελέσματα χειροπιαστά στην ζωή των νησιωτών. Γιατί, αφήσαμε πίσω πρακτικές και νοοτροπίες μιας πολιτικής περιόδου που μας ντρόπιαζε, μας υποβάθμιζε και άφηνε τα νησιά μας ανυπεράσπιστα. Γιατί, σήμερα υλοποιείται ένα σχέδιο που τα φέρνει στο προσκήνιο. Παραδίδουμε έργα που βελτιώνουν καθοριστικά την ζωή των νησιωτών μας. Έργα, ανθρώπων που νοιάζονται”
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα social media επισημαίνει τα εξής :
” Ένα ακόμα έργο μας παραδόθηκε.
Επέκταση κρηπιδώματος, ή νέο λιμάνι Λειψών ή “πώς μεγαλώνει ένα νησί κατά 6.οοο τ.μ.” όπως λέει ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.
Η χαρά μας είναι πρωτίστως ανθρώπινη, από την ικανοποίηση που μας δίνει το χαμόγελο στο πρόσωπο των κατοίκων των Λειψών.
Η χαρά μας είναι και πολιτική, από την απόδοση μιας πολιτικής που έχει ως συστατικά την σκληρή δουλειά, την συνεργασία, την προσφορά και την παραγωγή αποτελεσμάτων που βελτιώνουν καθοριστικά την ζωή όλων μας.
Ένα ακόμα έργο που υλοποιήσαμε χωρίς να έχουμε την αρμοδιότητα, αλλά το πάθος με τα νησιά μας και την αφοσίωση στον στόχο της κάλυψης των αναγκών τους.
Αμέσως μετά, ξεκινάμε το έργο των τσιμεντοστρώσεων στο οδικό δίκτυο του νησιού, πάλι υποστηρικτικά στον Δήμο Λειψών, που χρηματοδοτήσαμε και με δικούς μας πόρους.
Αμέσως μετά, υποψιαζόμαστε ότι θα δημοπρατήσουμε και το έργο των ασφαλτοστρώσεων στο νησί, που ο Δήμαρχος μάλλον θα μας ζητήσει να εκτελέσουμε για λογαριασμό του.
Έτσι δεν είναι Δήμαρχε ;
Πάμε μπροστά, με αισιοδοξία, συνεργασία και πάντα στο πλευρό των υπέροχων νησιών μας. Ως ομάδα ✌️
Μπορεί να είναι εικόνα 18 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΗΣΙΕΡΓΟ Επέκταση Κρηπιδώματος Λιμένα Λειψών oegean ΔΗΜΟΣ ΛΕΙΨΩΝ 969.692,59€ ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αλιεία & Θάλασσα""
O Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος με ανάρτηση του στα social media επισημαίνει τα εξής :
“Η εκδήλωση των χθεσινών εγκαινίων του έργου “Κατασκευή επέκταση αποβάθρας λιμένα Λειψών” ήταν ανάλογη με τη σπουδαιότητά του.
Την τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος , ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς, συνεργάτες και αιρετοί της περιφέρειας (Έπαρχος Καλύμνου Μανώλης Μουσελής και Γιάννης Θεμέλαρος) ο ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Ομίλου SABO Δημήτρης Κοίλιαρης, αλλά και πλήθος κόσμου το οποίο συγκεντρώθηκε για να γιορτάσει μαζί μας το σπουδαίο αυτό γεγονός.
Ευχαριστώ όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους μα προπαντός όσοι εργάστηκαν σ’ αυτό το έργο παραδίδοντάς το πολύ νωρίτερα απ την προθεσμία περάτωσής του.
Ευχαριστώ επίσης όσους εργάστηκαν για τη χθεσινή τελετή”

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς με δήλωση του  επισημαίνει :

“Εγκαίνια της νέας προβλήτας στο λιμάνι των Λειψών.
Έργα σαν κι αυτό, το οποίο παραδόθηκε 4 μήνες νωρίτερα, μας κάνουν υπερήφανους και μας γεμίζουν με δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *